Šta je novo?

Usvojena Strategija zapošljavanja do 2020. godine

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.067
Usvojena Strategija zapošljavanja do 2020. godine

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalnu strategiju zapošljavanja kojom se utvrđuje politika, ciljevi i prioriteti zapošljavanja do 2020. godine.​

Beta | 19. 05. 2011. - 16:14h

Osnovni cilj Strategije je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva ekonomije, da se uspostavi efikasan, stabilan i održiv trend rasta zaposlenosti i da se politika zapošljavanja, kao i institucije tržišta rada potpuno usklade sa tekovinama Evropske unije (EU).

"Podrška stranim direktnim investicijama i izvozno orijentisanim programima su mere koje treba da budu posebno podržane u cilju stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mesta. Prioritetne aktivnosti koje treba da doprinesu povećanju zaposlenosti su podrška otvaranju novih radnih mesta u malim i srednjim preduzećima i podsticanje preduzetništva", navodi se u saopštenju.

Strategijom je predviđeno podsticanje zapošljavanja u manje razvijenim regionima i razvoj regionalne i lokalne politike zapošljavanja, unapređenje ljudskog kapitala i veće socijalno uključivanje, unapređenje institucija i razvoj tržišta rada.
 
Top