- Učlanjen(a)
- 07.02.2010
- Poruka
- 14.864
Uspela jer zajmi od mame a ne banke
Izvor:
B92.net
Izvor:
B92.net
Rijeka -- Mlada hrvatska preduzetnica Dijana Ćuzela uspela je da za 18 meseci osvoji region i stige nadomak tržišta EU, a deo njenog recepta glasi - zajmite od svojih.

Ona je za godinu i po uspela da dobro pozicionira svoju kompaniju "Luxury Cosmetics" na svim tržištima na prostoru bivše SFRJ, a sada pregovara sa 10 članica EU.Kompaniju je pokrenula kao fakultetski projekat, a proizvodi anticelulitnu 100 odsto prirodnu kremu za depilaciju s lekovitim sastojcima, prenosi "Jutranji". Uskoro prozivodnju seli u Srbiju.Na okruglom stolu o regionalnom razvoju koji je u Rijeci organizovao "Forbs" govorila je o svojim poslovnim iskustvima, ali i teškoćama na koje je nalazila.
"S kreditiranjem sam imala neugodna iskustva. Finansijsku podršku na kraju mi nije pružila banka, već porodica", rekla je Ćuzela.
Ona je istakla da se u jednoj banci, kada se raspitivala o HBOR-ovim linijama kreditiranja, rekli da HBOR priča bajke.
Ona je spomenula i druge probleme, kao što su visoke carinske stope od 15 posto za izvoz u Rusiju,zbog čega će proizvodnju prebaciti u Srbiju zbog ugovora o bescarinskoj saradnji sa Rusima.
"S kreditiranjem sam imala neugodna iskustva. Finansijsku podršku na kraju mi nije pružila banka, već porodica", rekla je Ćuzela.
Ona je istakla da se u jednoj banci, kada se raspitivala o HBOR-ovim linijama kreditiranja, rekli da HBOR priča bajke.
Ona je spomenula i druge probleme, kao što su visoke carinske stope od 15 posto za izvoz u Rusiju,zbog čega će proizvodnju prebaciti u Srbiju zbog ugovora o bescarinskoj saradnji sa Rusima.