Usmrtio oca zbog dugova

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Nađeno beživotno telo Slavoljuba Š. u Kragujevcu

Sin osumnjičen da je sekirom ubio oca

Izvor: Blic N.R. | 22. 12. 2010. - 10:27h

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu je jutros oko sedam časova nađeno beživotno telo Slavoljuba Š. (50). Kako "Blic" saznaje, zbog sumnje je ubio Slavoljuba Š. uhapšen je njegov sin.
102282_ubistvo_hs.jpg

Telo sa vidljivim povredama, najverovatnije nanetim sekirom, nađeno je na ledini u blizini Druge kragujevačke gimnazije. Slavoljub Š. je identifikovan pomoću otisaka prstiju, jer kod sebe nije imao dokumenta. Policajci su na telu ubijenog uočili višestruke povrede glave, za koje se sumnja da su nanete sekirom. Kako "Blic" saznaje, pretpostavlja se da je ubijen na drugoj lokaciji, a da je na travnjak iza Druge gimnazije izbačen iz automobila u pokretu.

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Oficir Vojske Srbije priznao zločin u Kragujevcu

Usmrtio oca zbog dugova

Izvor: Blic N. Radišić | 24. 12. 2010. - 00:02h

Udarao sam oca šipkom po glavi, ne znam koliko puta... Pretio mi je da će živog da me sahrani, a ja nisam znao da li sam ga ubio ili ne - izjavio je juče na salušanju Mladen Švabić koji je uhapšen zato što je u noći između utorka i srede ubio oca.
102761_1023-kragujevac-mladen-svabic-_hf.jpg

Miladin Švabić

On je, kako je priznao istražnom sudiji Višeg suda, došao iz Pančeva, gde je živeo i radio u Vojsci Srbije, susreo se ocem kod Druge gimnazije, a zatim ga, nakon svađe, ubio šipkom koju je izvadio iz automobila. Povod za tragediju bilo je to što mu banka nije odobrila kredit koji je tražio kako bi dobio novac da pokrije očeva dugovanja.

Ubica je u odbrani naveo da je njegov otac Slavoljub bio prek čovek.
Kako „Blic“ saznaje u policiji, sin koji je ubio oca otkriven je praćenjem signala mobilnog telefona. On je pre polaska za Kragujevac promenio karticu u telefonu u nameri da prikrije kuda se kreće. Inspektori kragujevačke policije su ga pozvali da dođe nakon što su preko otisaka prstiju ubijenog ustanovili da je žrtva, nađena bez ličnih dokumenata, njegov otac.

- Odmah je do detalja ispričao šta se dogodilo. Oca je jednom udario u glavu i krenuo dalje, ali je mu je otac zapretio da će ga „živog sahraniti“. Tada se Mladen vratio i Slavoljuba nekoliko puta udario šipkom po glavi, a potom automobilom otišao u Pančevo. U stanu smo našli torbicu sa dokumentima njegovog oca i krvave patike koje je imao na nogama kada ga je ubio. Šipku je sa mosta bacio u Tamiš - kaže izvor „Blica“ u policiji.

Navodno, povod za svađu su bili veliki dugovi od pet do deset hiljada evra koje je Mladenov otac imao.

Natrag