US open 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Dan drugi: Jelena, Novak, Viktor i Janko

Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki sastaće se u utorak u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD u tenisu.

Drugog%20dana%20US%20opena%20%22srpski%20program%2  2%20%C3%84%C2%87e%20otvoriti%20Jelena%20Jankovi%C3  %84%C2%87,%20a%20odmah%20za%20njom%20snage%20%C3%8  4%C2%87e%20odmeriti%20Novak%20%C3%84%C2%90okovi%C3  %84%C2%87%20i%20Viktor%20Troicki.%20Nakon%20uspe%C  3%85%C2%A1nog%20starta%20u%20singlu,%20Janko%20Tip  sarevi%C3%84%C2%87%20%C3%84%C2%87e%20danas%20zapo%  C3%84%C2%8Deti%20i%20takmi%C3%84%C2%8Denje%20u%20d  ublu.
19321510104c7ce835905b5188047682_orig.jpg

Njih dvojica igraće na "Artur Eš" stadionu, oko 19 časova po srednjeevropskom vremenu, pošto svoj meč prvog kola na tom terenu okonča najbolja srpska teniserka na WTA listi Jelena Janković.

Jankovićeva se u prvom kolu od 17 časova sastaje sa Rumunkom Simonom Halep, 95. na WTA listi.

Od srpskih tenisera, na teren izlazi i Janko Tipsarević. On u takmičenju parova, u dublu sa Tajvancem Jen-Hsu Luom, igra protiv ukrajinsko-ruskog para Sergej Stahovski-Mihail Južni. Taj meč na programu je oko 19 časoa.

Na terenu 'Artur Eš' u popodnevnom programu igraće prvi nosioci u obe konkurencije, Rafael Nadal sastaje se sa Tejmurazom Gabašvilijem iz Rusije, posle njih na teren će prva na WTA listi Dankinja Karolina Vozniacki i Amerikanka Čelsi Galikson.

Ivanovićeva sigurna sa Makarovom

Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo pobedom nad Ruskinjom Jekaterinom Makarovom, 6:3, 6:2. Meč je trajao sat i 11 minuta.
16586600694c7c48106a530546530623_orig.jpg

U drugoj rundi sastaće sa Kineskinjom Đi Ženg.

Do šestog gema prvog seta teniserke su osvajale gemove u kojima su servirale da bi prvi 'brejk' na meču napravila Ivanovićeva.

Posle oduzimanja servisa protivnici i vođstva od 4:2 nekada prva teniserka sveta brzo je stigla do još jednog gema a sledeći servis-gem iskoristila je da osvoji i set. Trajao je 32 minuta.

Do sledećeg brejka Ana je stigla na početku drugog seta. Pri vođstvu od 2:1 nešto lošije je servirala ali nije dozvolila protivnici da izjednači. Posle četiri izjednačenja u četvrtom gemu drugog seta i propuštene prilike Makarova je 'pala' a Ivanovićeva uskoro stigla do 5:1.

Ruskinja je uspela da osvoji i peti gem u meču ali je Ana Ivanović brzo došla do tri meč lopte i prvu iskoristila za plasman u drugu rundu takmičenja.

Naša teniserka igrala je znatno bolje, imala više 'vinera' (27-9), bolji prvi servis i bolji proecenat osvojenih poena posle ubačenog servisa i manje neiznuđenih grešaka (20-22).

Ana je iskoristila tri od devet prilika za 'brejk', Ruskinja nije imala nijednu a Ivanovićeva je bila odlična na mreži. Izašla je 16 puta i 13 puta osvojila poen.

Sledeća protivnica Ani Ivanović biće Kineskinja Đi Ženg koja je u prvom kolu bila bolja od Švajcarkinje Bačinski, 7:6, 7:6.

Rodik, Davidenko i Čilić lagano prošli

Šesti nosilac na turniru Nikolaj Davidenko, deveti Endi Rodik i jedanaesti Marin Čilić ostvarili su pobede prvog dana igre posle po tri odigrana seta.
590044684c7c192168f31480204938_480x759.jpg

Rus Davidenko je Amerikanca Majkla Rasela savladao posle skoro dva i po časa igre, a drugi set, u kojem je Rasel uzeo samo jedan gem trajao je čak 52 minuta. Na kraju je bilo 6:4, 6:1, 6:3 za ruskog tenisera koji je deseti put učesnik turnira na kojem je dva puta (2006. i 2007. godine) bio polufinalista.

Amerikanac Rodik je bio još ubedljiviji protiv Stefona Robera iz Francuske, meč u kojem je šampion iz 2003. godine slavio rezultatom 6:3, 6:2, 6:2 trajao je sat i 42 minuta. Ljubimac njujorške publike nije servirao kako ume (samo osam as udaraca) ali je sve vreme bilo jasno da se pitanje pobednika neće postaviti do poslednjeg poena.

Hrvat Čilić je pobedio Ukrajinca Ilju Marčenka posle dva časa i osam minuta na terenu. Bilo je 7:5, 6:3, 6:1, a koliko je Ukrajinac bio nervozniji pokazuje 14 dvostrukih servis grešaka i ukupno 48% prvog servisa.

Rodik će u drugom kolu igrati sa Jankom Tipsarevicem koji je eliminisao Rohusa, a Davidenko će se sastati sa Rišarom Gaskeom iz Francuske koji je pobedio Nemca Simona Grojla, 6:3, 6:4, 6:2.

Čilićev protivnik je Kei Nišikori kome je Kazahstanac Koroljev predao meč pri vođstvu Japanca od 7:6, 5:2.

Hjuit završio već u prvom kolu

Australijanac Lejton Hjuit, šampion iz 2001. godine, eliminisan je u prvoj rundi takmičenja.

11786193344c7ca046cab20405821402_orig.jpg

Njega je posle pet setova savladao Francuz Pol-Anri Matje rezultatom 6:3, 6:4, 5:7, 4:6, 6:1. Matje je stigao do 72 'vinera' i 65 neiznuđenih grešaka ali je meč u kojem je vodio sa 2:0 uspeo da dobije posle pet setova igre.

Kada se učinilo da se Australijanac vratio u meč i da je u petom setu favorit Francuz je 'vezao' tri gema, dva na servis protivnika, za 3:0 i, kasnije, ubedljivo dobijen set.

Bio je ovo prvi poraz Hjuita u prvom kolu u Njujorku od 2000. godine kada je debiotavo na terenima Flešing Medousa.

Favoritkinje, za sada, bez milosti

U prepodnevnom programu prvog dana igre sve nositeljke bile su uspešne.

Samo su Ukrajinka Bondarenko, Australijanka Stozur i Beloruskinja Azarenka igrale po tri seta, ostale su mečeve dobile rezultatom 2:0.

Samanta Stozur počela je loše protiv Ruskinje Vesnine, nervozu 'platila' izgubljenim prvim setom ali se kasnije popravila i u trećem setu protivnici dala samo jedan gem.

Čudan meč odigrale su Beloruskinja Azarenka i Rumunka Monika Nikulesku. Prvi i treći set delovali su kao igra teniserki različite klase ali je deseta nositeljka Azarenka uspela da izgubi drugi set.

Jelena Dementijeva i Merion Bartoli bile su sigurne a najubedljivije pobede ostvarile su Skijavone i Australijanka Sali Pirs, prepustivši protivnicama samo po jedan gem.

Venus Vilijams bez većih problema

Venus Vilijams, treća nositeljka na terenima Flešing Medousa, savladala je u prvom kolu Italijanku Robertu Vinči, 6:4, 6:1.

Posle odluke Serene Vilijams da propusti turnir zbog povrede njujorška publika ovacijama je dočekala Venus koja je odigrala prvi meč posle Vimbldona. Prethodno je preskočila čitavu američku turneju zbog problema sa kolenom.

I pored toga što se povremeno videlo da oseća bol tridesetogodišnja Amerikanka nijednog trenutka nije delovala kao teniserka koja ne može do pobede.

Posle 74 minuta, četiri 'brejka' i deset as udaraca (meč je 'otvorila' i 'zatvorila' sjajnim servisima) pobednica iz 2000. i 2001. godine stigla je do druge runde u kojoj će se sastati sa Kanađankom Rebekom Marino.

Federer rutinski, uz čaroliju

Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo. Drugi nosilac i petostruki pobednik u Njujorku bio je bolji od Argentinca Brajana Dabula, 6:1, 6:4, 6:2.
Do šesnaeste uzastopne pobede na Flešing Medousu (nikada nije izgubio) pod svetlošću reflektora Federer je stigao posle 93 minuta igre, 18 as udaraca ali i čak 33 neiznuđene greške.

Dabul, 94. teniser na listi i debitant na Otovrenom prvenstvu SAD u tenisu nije bio previše inspirativan protivnik čoveku koji je ostvario 204. pobedu na Gren Slem turnirima.

Ipak, meč će se pamtiti po još jednom 'nemogućem' poenu Švajcarca, sličnom onom sa prošlogodišnjeg turnira u Njujorku kada je sa druge strane mreže bio Novak Đoković.
"Nisam očekivao da ću ponovo to da odigram. onaj je bio važniji jer se igralo polufinale, ovaj je, čini mi se, tehnički zahtevniji," rekao je posle meča Federer.

Švajcarac će u drugom kolu igrati sa Andreasom Bekom iz Nemačke koji je eliminisao sunarodnika mihaela Berera.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2010
Poruka
48
Kao prvo , dobro jutro svima... Kao drugo , vest iz prve ruke , Janko Tipsarevic je pobedio miljenika domace publike , Andy Roddick-a sa 3:1 (3:6 , 7:5 , 6:3 , 7:6) i tako napravio senzaciju poslavsi Andy-ja "na spavanje pre vremena" ... Janko je igrao straaaasno dobro , mirno , dok se Amerikanac stalno nesto bunio , pricao sa sudijama non-stop... Eeeeee , to mu se obilo JAAAAAKO o glavu. U sledecem , 3.kolu , Janko igra sa Monfis-om... Bravo , Janko!

janko.jpg

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Јанко избацио Родика

Типсаревић-Родик 3:1 (3:6, 7:5, 6:3, 7:6)

Јанко је први пут у каријери у 3. колу УС Опена, и то након фантастичне победе над Ендијем Родиком од 3:1. По сетовима 3:6, 7:5, 6:3 и 7:6.
Јанко, који је 44. на АТП листи, избацио је деветог носиоца Ендија Родика и растужио домаћу публику али јој је и приуштио фантастичан тенис. Након што је изгубио први сет сет са 6:3, Јанко је у наредна два одиграо сјајно. Посебно је убитачан био његов први сервис а имао је и већи проценат винера.

tipsarevic-gemax-2010-1.jpg

У последњем, одлучујућем сету игран је тај брејк у којем наш тенисер није допустио Родику прилику да га угрози, већ је на спектакуларан начин завршио овај меч победом и тако се први пут у каријери пласирао у 3. коло Ус Опена. А тамо га чека Гаел Монфис.

Izvor: РТС :: Насловна

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Tipsarević: "Morao sam da napadam"

Janko Tipsarević je posle pobede nad Endijem Rodikom uspeo da analizira igru rivala pred novinarima.
356187264c7f5192ae892929260891_orig.jpg

Tipsarević kaže da je Rodik drugačiji igrač u odnosu na sebe iz mlađih dana kada nije čekao nego napadao.

"Ljudi kažu da je bio mnogo opasniji dok je bio mlađi, svaki forhend je bio napad, jurio je svaku priliku," rekao je posle meča Tipsarević, "Sada se to zaista ne vidi. Postao je igrač koga morate da napadate. On čeka vašu grešku, čini mi se, više nego što pokušava sam da dobije poen."

Rodik je imao objašnjenje za svoju igru.

"Trener i ja smo se dogovorili da smanjim broj grešaka, to sam uspeo da uradim," kaže Rodik, "On je dobro udarao loptu, pokušavao sam da ga nateram da to radi iz što težih pozicija, možda dok je još u pokretu, i uspeo sam. Želeo sam da imam što bolji procenat riterna, uspeo sam... On je igrao jako hrabro, rizikovao sve vreme i dobio me u četiri seta. Sve vreme sam govorio sebi - to mora da ima neki rok trajanja. Nažalost, četiri seta nisu bila dovoljna da stane."

Tipsarević će u trećem kolu igrati sa Gaelom Monfisom iz Francuske.

Dan četvrti, Novak, Jelena, Nenad i Dušan

Četvrtog dana igre na Otovrenom prvenstvu Sjedinjenih Država na terene Flašing Medousa će Novak Đoković, Jelena Janković, Nenad Zimonjić i Dušan Vemić.
19321510104c7ce835905b5188047682_orig.jpg

Noavk i Jelena igraju ečeve drugog kola, Đoković sa Pečnerom iz Nemačke, Jelena sa Lučić iz Hrvatske. Nenad i Dušan, sa svojim partnerima u dublu, Nestorom i Fridlom, kreću od prvog kola.

Jelena Janković igra treći meč na terenu 'Luj Armstrong'. Protivnica joj je Hrvatia Mirjana Lučić a pre tog meča igraju se po jedan muški i ženski singl.

Dubl Nenad Zimonjić, Danijel Nestor otvara program na terenu 10. Protivnici drugih nosilaca su Amerikanac Erik Butorac i Žan-Žijilen Rožer sa Holandskih Antila.

U isto vreme, kao prvi meč dana na terenu 17, igra se prvo kolo muškog dubla Dušan Vemić, Leos Fridl (Češka) - Benjamin Beker (Nemačka), Leonardo Majer (Argentina).

Poslednji će na teren Novak Đoković. Naš najbolji teniser, treći nosilac na turniru, igra sa Pečnerom iz Nemačke drugi meč popodnevnog programa na terenu 'Artur Eš'. Pre njih je na programu meč Šarapova - Benešova.

Janko Tipsarević i Ana Ivanović su u četvrtak slobodni.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Đoković u trećem kolu US Opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Međunarodnog prvenstva SAD, koje se igra u Njujorku za nagradni fond od 22,7 miliona dolara.
89905_slika302169_f.jpg

Idemo dalje: Novak Đoković

Ovaj plasman Đoković je ostvario nakon što je, rano jutros, pobedio Nemca Filipa Pečnera rezultatom 7:5, 6:3, 7:6 (8-6), posle dva sata i 23 minuta igre.

Treći nosilac u Njujorku odigrao je mnogo bolje nego u prvom meču sa zemljakom Troickim. Iako je ponovo pravio nepotrebne servis greške, probleme na ovom duelu sa Nemcem je imao samo u trechem setu koji je dobio u taj-brejku.

"Najvažnije da sam uštedeo energiju, prvo kolo je bilo baš teško. Ali, nisam umoran, fizički se osećam dobro i radujem se nastavku turnira", rekao je Novak.

U borbi za osminu finala Đoković će igrati sa domaćim teniserom Džejmsom Blejkom, koji je bio bolji od Pitera Polanskog sa 6:7, 6:3, 6:2, 6:4.

Zanimljivost sa ovog meča je da je on bio na kratko prekinut, jer su se na tribinama "Artur Eš" stadiona potukla trojica gledalaca koje je policioja odmah privela.

Jelena se opet mučila i pobedila

Srpska teniserka Jelena Janković uspela je da se plasira u treće kolo Otvorenog prvenstva Amerike, US Opena u Njujorku pošto je u tri seta pobedila Hrvaticu Mirjanu Lučić sa 6:4, 3:6, 6:2.
89824_jelena-jankovic_f.jpg

Iako, kao i u meču 1. kola protiv Rumunke Halep, Jelena nije briljirala na terenu, uspela je da se domogne naredne runde takmičenja gde je čeka Uzbekistaka Akul Amanmuradova ili Estonka Kaia Kanepi, koja je postavljena za 31. nosioca.

Na meču sa Lučićevom, nekadašnjom polufinalistkinjom Vimbldona i sada 150. igračiom sveta, Jankovićeva je još jednom pokazala da ima ozbiljnih problema da servis-gemove reši u svoju korist. U prvom setu je izgubila čak tri svoja servisa, ali je zahvaljujući četiri napravljena brejka uspela da dobije taj deo igre.

Na startu drugog seta Jankovićeva odmah oduzima servis Hrvatici i vodi sa 2:0. Umesto da meč lagano privede kraju, Jelena ponovo pokazuje nesigurnost kod svog servisa i dozvoljava Hrvatici da napravi veliki preokret, koja sa dva brejka izjednačava rezultat na 1:1.

U trećem setu je ponovo iskustvo, kao i završnici duela sa Halepovom, pomoglo Jankovićevoj da dođe do pobede. Napravila je nekada prva teniserka sveta brejk u šestom a potom i u osmom gemu za konačnih 6:2 posle dva sata igre.

Federer siguran, Davidenko ispao

Švajcarski teniser Rodžer Federer je bez većih problema ostvario plasman u 3. kolo US opena, pošto je sa 3:0 pobedio Beka iz Nemačke.
90143_federer2_f.jpg

Iznenađenje dana obezbedio Rišar Gaske koji je prilično neočekivano nadigrao Nikolaja Davidenka u tri seta. Jedan od kraćih mečeva odigrao je Soderling, i to protiv domaćeg tenisera Denta - 3:0.

Marin Čilić je nakon velike borbe morao da čestita pobedu Nišikoru iz Japana, koji je slavio sa 3:2 u setovima. Huan Karlos Ferero, 22. nosilac, nije imao problema protiv Rikarda Mela i slavio je sa 6:1, 6:4, 6:4, ali se zato namučio 13. nosilac Jirgen Melcer protiv Rikardasa Berankisa - 6:4, 6:7, 6:3, 1:6, 7:5.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Međunarodnog prvenstva SAD, pošto je rano jutros, pobedio Nemca Filipa Pečnera rezultatom 7:5, 6:3, 7:6 (8-6), posle dva sata i 23 minuta igre.

U mečevima drugog kola poslednjeg gren slem turnira sezone u konkurenciji tenisera, US opena, koji se u Njujorku, postignuti su sledeći rezultati:

(2) Federer (SUI) - Bek (GER) 6:3, 6:4, 6:3
(5) Soderling (SWE) - Dent (USA) 6:2, 6:2, 6:4
Gaske (FRA) - (6) Davidenko (RUS) 6:3, 6:4, 6:2
Nišikori (JPN) - (11) Čilić (CRO) 5:7, 7:6(6), 3:6, 7:6(3), 6:1
(19) Fiš (USA) - Kuevas (URU) 7:5, 6:0, 6:2
(21) Montanjes (ESP) - Bol (AUS) 6:4, 6:3, 6:1
Matju (FRA) - Rufin (FRA) 7:6(3), 6:4, 6:3
De Bakker (NED) - Dodig (CRO) 6:7(4), 6:2, 6:3, 3:2 (Dodig predao)
Klemon (FRA) - Švank (ARG) 6:3 5:5 (SSvank predao)
(13) Melcer (AUT) - Berankis (LTU) 6:4, 6:7(4), 6:3, 1:6, 7:5
(3) Đokovic (SRB) - Pečner (GER) 7:5, 6:3, 7:6(6)
(22) Ferero (ESP) - Melo (BRA) 6:1, 6:4, 6:4
Anderson (RSA) - (26) Beluči (BRA) 6:7(4), 6:4, 5:7, 6:4, 7:6(2)
Blejk (USA) - Polanski (CAN) 6:7(1), 6:3, 6:2, 6:4

Karolina Voznijacki je rasturila Kai Čen iz Tajvana i bez izgubljenog gema se plasirala u 3. kolo US opena. Jelena Janković je nakon još jedne drame bila bolja od Hrvatice Lučić sa 2:1 u setovima.
U mečevima drugog kola poslednjeg gren slem turnira sezone u konkurenciji teniserki, US opena, koji se u Njujorku, postignuti su sledeći rezultati:

(1) Voznijacki (DEN) - Kai-Ćen (TPE) 6:0, 6:0
(4) Jankovic(SRB) - Lucic (CRO) 6:4. 3:6, 6:2
(7) Zvonareva (RUS) - Lisicki (GER) 6:1, 7:6(5)
(11) Kuznjetsova (RUS) - Sevastova (LAT) 6:2, 6:3
(15) Vikmajer (BEL) - Gerges (GER) 6:4, 7:5
(WC) Kapra (USA) - (18) Rezai (FRA) 7:5, 2:6, 6:3
Šnider (SUI) - (22) Martinez Sančez (ESP) 7:6(2), 6:4
Cibulkova (SVK) - K. Bondarenko (UKR) 6:2, 5:7, 7:6(7)
Jung-Jan (TPE) - Pascek (AUT) 6:3, 6:3
(Q) Lino (ESP) - U. Radvanska (POL) 6:2, 7:5
(14) Šarapova (RUS) - Benesova (CZE) 6:1, 6:2
(31) Kanepi (EST) - Amanmuradova (UZB) 6:2, 6:4
Petković (GER) - Matek-Sands (USA) 3:6, 6:3, 7:5
(23) Maria Kirilenko (RUS) - Musburger (AUT) 4:6, 7:5, 6:0
Suai (CHN) - (9) A. Radvanska (POL) 2:6, 6:1, 6:4

Član
Učlanjen(a)
28.06.2010
Poruka
48
Nasa lepotica , Ana Ivanovic , upravo sada je zavrsila posao sa Francuskinjom Razzano , pobedivsi je sa 2:0 (7:5 , 6:0)! Ana je igrala fenomenalno , podsecajuci na vremena , kada je bila 1. na WTA listi... Plasirala se u 4.kolo , gde je ceka Belgijanka Kim Clijsters... Bravo , Ana...

1266851652.jpg

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ana: Čim sam prestala da se nerviram, igram daleko bolje

Srpska teniserka Ana Ivanović koja je sinoć pobedila Francuskinju Viržiniju Razano sa 7:5, 6:0, u narednom, 4. kolu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku igraće protiv branioca titule Belgijanke Kim Klajsters.
71071_anci01-reuter-kevin-lamarque_f.jpg

Klajsters je na turniru nosilac druge grupe a u 3. kolu savladala je 27. nosioca Petru Kvitovu iz Češke sa 6:3, 6:0.
"Očekivala sam da će meč biti veoma težak. Bilo je puno 'brejkova'. Podrška gledališta mi je znatno pomogla, zato se na turniru osećam kao da sam kod kuće", rekla je Ana.
Na pitanje da li oseća da polako vraća formu koja ju je dovela do vrha WTA liste pre dve godine, Ana je odgovorila potvrdno.
"Da, definitivno je tako, to govorim već neko vreme. Samo teško je tvrditi tako nešto kad nemate rezultate iza sebe. Ali svakako da vidim da igram daleko bolje. Bilo je sumnji da se ovakve igre više neće ponavljati, što i jeste logično kada gubite veliki broj mečeva. Prolazila sam kroz teške trenutke, međutim uspela sam da ostanem na nogama i radim punom parom. Mislim da je najveća promena što više ne paničim u sebi kada ide loše. Imam veliko samopouzdanje i veru u svoju igru", istakla je Ivanovićeva.

Novinari su podsetili Anu da je Kim tokom pauze u karijeri pratila njene igre i da je u više navrata izjavljivala da joj se jako dopada kako srpska teniserka igra. "Biće vrlo težak meč, u to nema sumnje. Ipak, jedva čekam da se sretnemo jer sam se u Sinsinatiju povukla zbog povrede u meču sa njom. Kim je veliki igrač, dugo vremena ovde nije izgubila meč. Ubeđena sam da će publika uživati u našem duelu. Ona je jako fina osoba i od početka moje karijere veoma je cenim, posebno to kako je dolazila do titula. Tačno je da mi je slala poruke kada sam se borila sa samom sobom. Ume da da veliku podršku. U tim trenucima znate ko su vam prijatelji", dodala je Ana.

Ivanović (22) je pobedom protiv pet godina starije Razanove (157. na svetu) postigla svoj najbolji rezultat na Gren slem turnirima otkako je na Vimbldonu 2009. godine došla do četvrtog kola.

US Open (6. dan): Jelena i Janko otvaraju dan, Novak u večernjem terminu

Šestog dana US opena na terene kompleksa Flešing Medouz izaći će Jelena Janković, Janko Tipsarević i Novak Đoković.
69138_jelenajan01-ap-paul-chiasson_f.jpg

Jelena će otvoriti program na Artur Eš stadionu protiv Estonke Kaje Kanepi od 17 časova po našem vremenu.
Srpska teniserka mučila se u prva dva kola i još uvek traži pravu formu koja će je odvesti do samog kraja poslednjeg Grend Slema.
Jelena i Kanepijeva dva puta su do sada odmeravale snage, a obe teniserke su zabeležile po trijumf.
Estonka je prošle godine bila bolja u Dubaiju, na tvrdoj podlozi, dok je Jankovićeva slavila na poslednjem Rolan Garosu.
70574_5201580102_f.jpg

Janko Tipsarević ne dobija još uvek potreban publicitet da bi otvorio Artur Eš, ali će od 17 časova otvoriti treći po veličini stadion – Grendstend.
Srpski teniser je na fenomenalan način eliminisao Endija Rodika u drugom kolu i sada mu sledi novi težak i naporan duel protiv Gaela Monfilsa.
Dva rivala su se četiri puta sastajala u dosadašnjem delu karijere, a Janko vodi sa 3:1.
Tipsarević je dva puta slavio na šljaci, 2007. u Zagrebu i 2009. u Monte Karlu, a iste godine dva puta su se sastali i na tvrdoj podlozi.
Francuz je trijumfovao pred svojim navijačima u Mecu, a Janko je bio bolji u Beču.
Novak Đoković nije imao previše problema u prošlom kolu protiv Filipa Pečnera, a iako su uzbuđenja nedostajala na terenu, na tribinama je bilo itekako burno.
70804_x6101_f.jpg

Srpski teniser je sačuvao potrebnu energiju za treće kolo, a rival mu je teniser čija je karijera polako na zalasku – Džejms Blejk.
Ipak, Amerikanac nikako nije za potcenjivanje jer iza sebe ima publiku i iskustvo igranja na čak 10 US opena.
Novak i Blejk susreli su se samo jednom, i to na Olimpijadi u Pekingu kada je srpski teniser bio bolji.
Njihov meč otvara večernji program na Artur Eš stadionu što znači da će duel početi u jedan sat iza ponoći.

Član
Učlanjen(a)
28.06.2010
Poruka
48
Srpski teniseri su postali "kosmar" za Americke tenisere... Novak Djokovic je pobedio domaceg tenisera Blake-a sa 3:0 (6:1 , 7:6 , 6:3)... Naravno , nije bilo lako , ali Nole je odradio posao "do panja" , te prosao u 4.kolo , gde ga ceka Fish , za divno cudo , Amerikanac... Srpski teniseri su u mogucnosti da demoliraju Americku postavu... Svaka cast , Nole...

r219304_859367.jpg

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
US Open: Monfis zaustavio Tipsarevića

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u osminu finala poslednjeg gren slem turnira sezone, pošto je izgubio od Francuza Gaela Monfisa rezultatom 3:1.
90166_janko-tipsarevic_f.jpg

Nije uspeo da ponovi igru kojom je izbacio Endija Rodika - Janko Tipsarević

Tipsarević je večeras poražen od 19. tenisera sveta Francuza Gaela Monfisa rezultatom 3:1, po setovima 7:6 (6), 6:7 (4), 6:2, 6:4.
Ovo je bio peti međusobni duel srpskog i francuskog tenisera, a drugi trijumf Monfisa. Meč je trajao 222 minuta.
Monfis će u osmini finala igrati sa pobednikom meča između Francuza Rišara Gaskea i Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Francuz je prvi set dobio tek u taj-brejku rezultatom 7:6 (8:6). Tipsarević je posle velike borbe uspeo da izjednači na 1:1 u setovima, takođe u taj-brejku 7:4.

Međutim, Monfis je treći set dobio ubedljivim rezultatom 6:2. Srpski teniser je zaigrao angažovanije u četvrtom setu i poveo 4:3, ali je Francuz potom osvojio tri uzastopna gema i došao je do zaslužene pobede.

US Open: Pobede Šarapove i Federera

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u osminu finala Ptvorenog prvenstva SAD , pošto je sinoć bez izgubljenog gema počistila domaću teniserku Beatris Kapra.
90961_sarapova_f.jpg

Vera Zvonareva je bila bolja od Aleksandre Dulgeru sa 2:0, dok je Janina Vikmajer savladala Šahar Per u mnogo neizvesnijem duelu rezultatom 7:6 (5), 3:6, 7:6 (6). Prva nositeljka u Njujorku Karolina Voznijacki je ispustila samo jedan gem protiv Čan.

U mečevima treceg kola poslednjeg gren slem turnira sezone u konkurenciji teniserki, US opena, koji se u Njujorku, postignuti su sledeći rezultati:

(31) Kanepi(EST) - Jankovic (SRB) 6:2, 7:6
(14) Šarapova - Kapra (USA) 6:0, 6:0
(1) Voznijacki (DEN) - Čan (TPE) 6:1, 6:0
Petković (GER) - Peng (CHN), Peng predala
(15) Vikmajer (BEL) - Šnider (SUI) 7:6, 3:6, 7:6
Cibulkova (SVK) - Domingez Lino (ESP) 6:0, 6:1
(7) Zvonareva (RUS) - (25) Dulgeru (ROU) 6:2, 7:6
(11) Kuznjecova (RUS) - (23) Kirilenko (RUS) 6:3, 6:4

90962_federer1_f.jpg

Rodžer Federer je bez većih problema pobedio Matijea u tri seta, a isto je pošlo za rukom i Soderlingu protiv De Bekera. Najteži posao imao je Amerikanac Mardi Fiš, koji je nakon pet setova bio bolji od Klemona.

U mečevima trećeg kola poslednjeg gren slem turnira sezone u konkurenciji tenisera, US opena, koji se u Njujorku, postignuti su sledeći rezultati:

(2) Federer (SUI) - Matije (FRA) 6:4, 6:3, 6:3
(5) Soderling (SWE) - De Baker (NED) 6:2, 6:3, 6:3
(17) Monfis(FRA) - Tipsarevic (SRB) 7:6, 6:7, 6:2, 6:4
(21) Montanjes (ESP) - Nišikori (JPN) 6:2, 2:1, Nišikori predao
Gaske (FRA) - Anderson (RSA) 6:4, 7:6, 7:5
(19) Fiš (USA) - Klemon (FRA) 4:6, 6:3, 6:4, 1:6, 6:3
(3) Djokovic(SRB) - Blejk (USA) 6:1, 7:6, 6:3
(13) Melcer (AUT) - (22) Ferero (ESP) 7:5, 6:3, 6:1

US Open (7. dan): Ana protiv Klajstersove, Zimonjić za osminu finala

Sedmog dana US opena na terene Flešing Medouza izaći će samo preporođena Ana Ivanović i Nenad Zimonjić sa Danijelom Nestorom.
71196_sivanovic04-foto-betaap_f.jpg

Ana je sjajno igrala u prva tri kola, ali je u osmini finala čeka ozbiljna prepreka u vidu Kim Klajsters. Belgijanka je prošle godine došla do titule u Njujorku nakon što se vratila tenisu posle trudnoće. Njih dve će otvoriti program na stadionu Artur Eš, što znači da će na teren izaći u 17 časova po našem vremenu, a pobednica će ići na bolju iz duela Samanta Stosur - Jelena Dementijeva.

Ana nikad nije pobedila Klajstersovu u tri prethodna duela, ali dva puta je srpska teniserka predavala meč zbog povrede. Na taj način završen je njihov poslednji susret, nedavno u Sinsinatiju u sklopu priprema za US open.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor igraće drugi meč na terenu broj 7, pa stoga njihov duel protiv šesnaestih nosilaca Roana Bopane i Ajsama Ul Haka Kvurešija treba očekivati oko 19 časova po našem vremenu.
Srpsko-kanadski dubl bi pobedom izborio plasman u osminu finala, a prošle godine su stigli do stepenice više.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ana eliminisana za manje od sat

Ana Ivanović eliminisana je u osmini finala US Opena od Kim Klajsters u dva seta 6:2, 6:1 posle samo 58 minuta.
Belgijanka je u oba seta ranim brejkovima stizala da prednosti, a srpska teniserka samo na trenutak uspevala da je ugrozi. Klajstersova će se u četvrtfinalu sastati sa pobednicom meča između Ruskinje Jelene Dementijeve i Australijanke Samante Stosur.

Najviše problema Ivanovićeva je imala u gemovima u kojima je servirala. Kada bi ubacila prvi servis igra joj je funkcionisala, ali posle drugog servisa Klajsters je praktično imala zagarantovan poen. Gotovo neverovatno zvuči podatak da je Ana posle 15 drugih servisa osvojila samo dva poena.

Belgijanka je u prvom setu u potpunosti dominirala, a Ivanovićeva je samo u jednom gemu ozbiljnije pripretila kada je i napravila brejk. Klajstersova je odlično riternirala i tri puta oduzela servis srpskoj teniserki. Ukoliko se pogleda statistika, set je bio izjednačen. Obe su napravile po devet vinera, a Ana je imala samo tri neiznuđene greške više. Ipak, belgijska teniserka je bolje koristila brejk šanse i rešila taj deo igre u svoju korist.
Drugi set je Klajstersova dobila još lakše. Odmah na startu je napravila dva brejka, povela 4:0 pa je za Ivanovićevu bila nemoguća misija preokrenuti rezultat u svoju korist. Belgijanka, koja je u odličnoj formi, dozvolila je da joj nekadašnja šampionka Rolan Garosa jednom oduzme servis, ali je to bio Anin maksimum u nedeljnom meču.

Plasman u osminu finala je najbolji rezultat Ane Ivanović na US Openu.

Ferer, Verdasko i Lopes u osmini finala

Španac David Ferer plasiraio se u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD u tenisu.
Ferer je na putu do osmine finala bez problema eliminisao zemljaka Daniela Gimenea-Travera sa 3:0, po setovima 7:6 (7:2), 6:2, 6:2, posle nešto manje od dva sata igre. Deseti nosilac je bio dominantan tokom celog meča, pre svega zahvaljujući sjajnom servisu, pa je svom protivniku dozvolio samo jednu brejk priliku.

Ferer je najbolji rezultat na Flešing Medouzu napravio 2007. godine, kada je na putu do polufinala eliminisao i zemljaka Rafaela Nadala, što mu je ujedno i najbolji rezultat u karijeri na jednom Gren slemu.

Pored Ferera u osminu finala su se plasirali i njegovi zemljaci Fernando Verdasko i Felisijano Lopes, kao i Amerikanac Sem Kveri.

Verdasko je savladao Argentinca Davida Nalbandijana sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 6:2. Nakon što je Nalbandijan izjednačio na 1:1 u setovima činilo se da će to biti još jedan veoma neizvestan meč na ovogodišnjem US Openu, ali je osmi nosilac tada preuzeo inicijativu i sigurnom igrom u naredna dva seta rezervisao mesto među 16 najboljih, gde ga očekuje duel sa Fererom.

Felisijano Lopes sa nije mučio pošto se Ukrajinac Sergej Stahovski, pri vođstvu Španca od 6:3, 4:0, povukao sa terena zbog povrede.

Amerikanac Sem Kveri je u trećem kolu eliminisao još jednog Španca Nikolasa Almagra sa 6:3, 6:4, 6:4, pa će 20. nosilac u osmini finala igrati protiv pobednika meča između Britanca Endija Marija i Švajcarca Stanislasa Vavrinke. Kveri je protiv Almagra zabeležio 19 asova i 42 vinera.

Ameikanac, koji ima 22 godine, najmlađi je teniser koji se plasirao među 16 najboljih na ovogodišnjem US Openu. On je pored Džona Iznera jedini preostali domaći takmičar u Njujorku. Izner, takođe, u nedelju izlazi na teren – on u trećem kolu igra protiv Rusa Mihaila Južnog.

Dan osmi: U igri još samo Novak Đoković

Osmog dana Otvorenog prvenstva SAD u tenisu na teren izlazi i jedini preostali predstavnik Srbije u Njujorku - Novak Đoković.
17640298484c8440b8d6f1a838093745_orig.jpg

Posle eliminacije Ane Ivanovic u zenskom singlu i Nenada Zimonjica u muskom dublu, Novak je ostao usamljen na poslednjem Gren slemu sezone. Treći nosilac će u osmini finala igrati sa 21. teniserom na ATP listi Amerikancem Mardijem Fišom i taj meč je drugi na programu na terenu Artur Eš i neće početi pre 18:30 časova.

Njih dvojica su do sada odiglrali četiri meča i Novak je sva četiri puta pobedio – na US Openu 2006. (7:6, 6:4, 3:6, 7:6), Indijan Velsu 2008. (6:2, 5:7, 6:3) i 2010. (6:1, 0:6, 6:2), kao i na Vimbldonu 2009. godine (6:4, 6:4, 6:4).

Program na terenu Artur Eš otvara meč osmine finala ženskog singla između Ruskinje Svetlane Kuznjecove i Slovakinje Dominike Cibulkove.

Posle duela Đoković – Fiš na teren izlaze Ruskinja Marija Šarapova i Dankinja Karolina Voznijacki, dok se u večernjem terminu, takođe na terenu Artur Eš, igraju dueli Andrea Petković – Vera Zvonarjeva i Jirgen Melcer – Rodžer Federer.

Artur Eš (od 17h):
Svetlana Kuznjecova – Dominika Cibulkova
Novak Đoković – Mardi Fiš
Karolina Voznijacki – Marija Šarapova
od 1h ujutru:
Andrea Petković – Vera Zvonarjeva
Jirgen Melcer – Rodžer Federer

Luis Armstrong (od 17h):
Rišar Gaske – Gael Monfis
Kaja Kanepi – Janina Vikmajer
Robin Soderling – Albert Montanjes

Grendstend (od 17h):