Šta je novo?

URSA AKUSTIKA 1.0 - Program

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
357
URSA AKUSTIKA 1.0 - Program

:screen:

ursa_akustika.gif


:info:

Program URSA Akustika je softverski paket za procenu zvučne izolacije. Proračun obuhvata izolaciju od vazdušnog zvuka pregradnih i međuspratnih konstrukcija, kao i izolaciju od udarnog zvuka međuspratnih konstrukcija. Obuhvaćene su sledeće konstrukcije:

* jednostruke homogene pregrade,
* dvostruke pregrade,
* višeslojne pregrade,
* nehomogene pregrade.

Proračun merodavne izolacione moći i spektralnih korekcija pregradnih i međuspratnih konstrukcija rađen je prema standardu SRPS ISO 717-1 iz 2000. godine.

Proračun merodavnog nivoa udarnog zvuka i spektralne korekcije međuspratnih konstrukcija, kao i poboljšanja nivoa udarnog zvuka, rađen je prema standardu SRPS ISO 717-2 iz 2000. godine.

Dobijene vrednosti parametara zvučne izolacije predstavljaju procene vrednosti koje bi se dobile merenjem u laboratorijama koje imaju zanemarljivo bočno provođenje. Stvarne građevinske vrednosti izolacione moći zavise od načina ugradnje same konstrukcije na terenu.

Karakteristike konstrukcije u pogledu zvučne izolacije, u zavisnosti od kategorije objekta i namene konstrukcije, ocenjene su prema standardu SRPS U.J6.201 iz 1989. godine.

Program je namenjen projektantima koji imaju potrebu da procene nivo zvučne izolacije različitih konstrukcija. Iako ovako dobijeni rezultati ne mogu da zamene složeni elaborat zvučne zaštite, koji je produkt rada i iskustva akustičkog konsultanta, oni se svakako mogu koristiti kao neka vrsta smernice u projektovanju i kao pomoć pri izradi elaborata, odnosno jedan njegov značajan deo. Program je osmišljen kao ispomoć pri projektovanju i nije za komercijalnu upotrebu. Vlasnik programa, URSA Slovenija d.o.o., ne garantuje za pravilnost proračuna i za to ne snosi nikakve odgovornosti.


:download:
Kod:
[URL="http://ursa.tmedia.biz/yu/akustika/"]URSA AKUSTIKA 1.0 - Program[/URL]
 
Top