Umro mi je na rukama

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Umro mi je na rukama

Brat ubijenog Miloša Gojkovića (16) kaže: „Šta god da je uradio, nije zaslužio da ga tako mučki ubiju. Nikome zlo nije naneo

Beograd - Brat mi je umro na rukama. Čas je bio vruć, čas hladan. Mislim da je izdahnuo kod naplatne rampe Bubanj potok dok smo ga vozili u Urgentni centar - kaže u ispovesti za Kurir Filip G., brat 16-godišnjeg Miloša Gojkovića, koji je u noći između subote i nedelje ubijen u tuči u beogradskom naselju Boleč.

Ispred kuće u Prvomajskoj ulici 44 u beogradskom naselju Leštane okupili su se brojni prijatelji i rodbina ubijenog mladića, koji su došli da mu odaju poslednju počast. Reportere Kurira u dvorištu su sačekali otac Zoran i brat Filip. Iz kuće su dopirali jauci neutešne majke Ranke. Dvanaestogodišnja sestra M. G. neprestano je plakala dok su je tešili porodica i drugovi.

- Velika tuga. Šta god da je uradio, nije zaslužio da ga tako mučki ubiju. Miloš je bio hrabar, duhovit mladić, prava momčina. Nije se hvatao ni za nož ni za palicu, iako je pretpostavljao da mu je život ugrožen. Bio je korektan prema drugarima i prema porodici, uvek tu da se drugima nađe u nevolji. Nikome zlo nije naneo - priča vidno potreseni Filip.

On objašnjava da sukob između njegovog brata i osumnjičenog Aleksandra D. (19) nije izbio zbog devojke.

- Pre mesec i po dana Miloš i on su se potukli, ali su posle toga jedan drugom pružili ruku pomirenja. Kako mi je brat rekao, devojka nije imala veze s tom tučom. Aleksandar je svašta pričao o Milošu i njih dvojica su se posvađali u školskom dvorištu u Vinči. Aleksandar je hteo da tuče neku devojku, koju Miloš nije ni poznavao, pa mu je rekao „nemoj da ispadaš indijanac, nemoj devojku da udaraš„. Međutim, on je bio pijan i zakazao je tuču s mojim bratom. Miloš mu je tada polomio vilicu - priča Milošev stariji brat Filip.
Prema njegovim rečima, osumnjičeni mladići, s kojima su se braća ranije družila, verovatno su napali Miloša kako bi mu se osvetili zbog prethodne tuče.

- Miloš je sedeo s devojkom u kafiću. Hteo je da ostanu sami, pa su mi na kulturan način stavili do znanja da sam suvišan. Izašao sam iz kafića, što su iskoristila ova trojica, prišli su mu s leđa i udarili ga bejzbol palicom po glavi. Kad sam video šta se dešava, izvukao sam ga napolje. Međutim, nastavili su da nas vređaju, gađaju flašama i stolicama. Miloš nije mogao da podnese sve te uvrede pa je, krvave glave, krenuo prema njima. Napravio je dva koraka i pao. Odvezao sam ga u Urgentni centar. Čini mi se da mi je usput umro na rukama, čas je bio vruć, čas hladan. Doktori u Urgentnom pokušali su sve kako bi ga spasli, ali izgleda da mu pomoći nije bilo - priseća se Filip sa suzama u očima.

Filip ističe da niko nije video kad je Miloš uboden nožem, a on je to saznao tek od lekara u Urgentnom centru.

- Uspeo sam da ga odbranim od palice, ali od noža, nažalost, nisam. Niko nije video nož, nisam ni znao da je uboden. Mislio sam da Milošu krvari glava, jer je povreda bila ozbiljna. Stavio sam mu majicu oko glave da ne iskrvari, a on je nožem uboden pravo u srce. Ne znam da li sam više besan ili tužan. Miloš je 18. novembra proslavio rođendan, a samo nekoliko dana kasnije ga sahranjujemo - kazao je brat ubijenog mladića.

Vlasnik kafića obrisao krv

Filip G. objašnjava da je vlasnik kafića „Blek end vajt“ uhapšen zbog uklanjanja tragova krvi s mesta tragedije.
- Kako su mi drugovi ispričali, on je kofom vode oprao tragove krvi. Ne krivim ga, niko nije ni slutio da će se tuča ovako tragično završiti - kaže Filip.

Išao u školu i radio u "Parking servisu"

Miloš je bio vanredni učenik drugog razreda Srednje tehničke škole GSP na Vračaru. Od letos je preko omladinske zadruge radio kao inkasant u Parking servisu.

Pre četiri godine porodica Gojković se iz Crne Gore doselila u Beograd, gde su živeli kao podstanari.

Miloš Gojković biće sahranjen danas u 14 časova na groblju u Plavu u Crnoj Gori.

Izvor: Kurir

Natrag