Šta je novo?

Ukrao pogrebna kola i divljao po Nišu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ukrao pogrebna kola i divljao po Nišu


Policija je uhapsila Branka J. (32) iz Niša zbog krađe "mercedesa" za prevoz pokojnika, vlasništvo Milana Arsića, kojim je u četvrtak uveče ceo sat jurio po Nišu.Prema rečima pojedinih očevidaca, pogrebnički mercedes je viđen kako prolazi Vizantijskim bulevarom brzinom od 120 na sat, a kradljivac automobhila je uhvaćen u Knjaževačkoj ulici gde ga je zaustavila patrola policije.


v262978p0.jpgAutomobil je nedugo nakon krađe viđen u ulici Majakovskog ali je pobegao kada se pojavio policajac pozornik. Policija je uspela da zaustavi ukradeni "mercedes" kod OŠ Mika Antić u Knjaževačkoj ulici a Branko J. koji je osumnjičen da ga je neovlašćeno uzeo, priveden je i određena mu je mera zadržavanja do 48 časova.

Automobil je ukraden ispred zgrade na Bulevaru Nemanjića u kojoj Arsić živi oko 19.30 časova, nakon što je izašao na kratko i ostavio ključeve u kolima. Srećom, u vozilu nije bio pokojnik već džakovi sa dunjama i orasima, koji, za razliku od automobila policija nije pronašla.

"Vratio sam se iz sela i doneo kući tri džaka sa dunjama i džak oraha. Izašao sam na dva minuta i ostavio ključeve u kolima. Čuo sam iz stana kako neko pali auto, ali ništa nisam posumnjao da je u pitanju moj "mercedes". Kada sam ponovo izašao ispred zgrade - nema automobila. Isprva sam mislio da se neko šali, a onda sam shvatio da mi je auto ukraden. On je star, ali je ipak "mercedes", vredi barem 2.000 evra. Pozvao sam policiju i prijavio krađu", priča Arsić za "Alo".

Komšije su videle na Vizantijskom bulevaru "poslednji taksi" kako juri poput vetra brzinom od oko 120 kilometara na čas, iz pravca Sremske ka "Merkatoru".

"Ljudi su prepoznavali moj auto jer me znaju u kraju ali im je bilo čudno što juri toliko brzo. Onda su videli mladića sa kačketom za volanim. Policija je uspela da ga uhvati u Knjaževačkoj ali dunje i orahe koje sam nosio ženi za kompot i tortu, nisu nađeni. Negde ih je istovario u međuvremenu. Nisu nađena ni dokumenta koja je bacio", priča Arsić.

Zanimljivo je da je kradljivac automobila već krao Arsiću kola za prevoz pokojnika jer "voli da krade mercedese".

"Pre dve godine, takođe ispred zgrade ukraden mi je mercedes karavan za prevoz pokojnika. Našao sam ga posle četiri meseca u Duvaništu, ostavljenog ispred jedne zgrade. Posle nekog vremena mi je prišao mladić i sam mi priznao da mi je on ukrao kola. Rekao je da to radi jer voli da krade mercedese.

To je isti mladić koji je i sada ukrao ovog mercedesa. Ne poznajem ga i nismo ni u kakvoj zavadi. On izgleda to jednostavno voli da radi. Dolazio je ranije i ulazio u "mercedesa" da bi ispušio cigaretu i otišao. Ima neki ključ za vrata od očevog mercedesa koji sa pasuje i na drugim bravama pa tako ulazi u kola", objašnjava Arsić.Izvor:
Mondo.rs
 
Top