Ukrali novac pa zapalili auto

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Ukrali novac pa zapalili auto

16. novembar 2010. | 12:55 -> 16:50 | Izvor: B92

Beograd -- Policija traga za dve osobe koje su opljačkale 30-godišnjeg kurira Vojvođanske banke na Novom Beogradu, pljačkaši od njega oduzeli ranac sa 11 miliona dinara.

13913414664ca2d19b58f11461480987_orig.jpg

Na novobeogradskim bulevarima oko podneva se odigrala prava drama, tokom koje je opljačkan kurir Milutin Matić.

Matića su automobilom presrela dva pljačkaša u Bulevaru Mihajla Pupina dok je vozio skuter i od njega ukrala ranac u kom je bilo više od 11 miliona dinara.

Nešto kasnije u jednoj novobeogradskoj garaži automobil u kom su bili pljačkaši pronađen je zapaljen.

Milutin Matić, momak koji je oko podneva iz Vojvođanske banke podigao 11 miliona dinara, krenuo je motorom ka centru Beograda. U Bulevaru Mihajla Pupina, kod Mekdonaldsa, presreće ga automobil Golf 3, u kom su dva maskirana razbojnika. Guraju ga ka bankini nakon čega Matić pada preko ograde. Jedan od razbojnika uzima mu ranac.

Drama na bulevarima je nastavljena kada su razbojnici malim ulicama korz Blok 21 pobegli ka autoputu, gde su u garaži u Bulevaru Arsenija Čarnojervića 38 zapalili automobil Golf 3 nemačkih registracija. Pljačkaši su zatim sa plenom peške pobegli ka ELP pumpi, odakle im se gubi svaki trag.

Zahvaljujući čuvarima garaže izbegnuta je prava katastrofa pošto su brzom reakcijom ugasili vatru na automobilu. U tom trenutku na parkingu bilo je najmanje 20 vozila.

Milutina Matića je hitna pomoć prevezla u Urgentni centar, a kako saznaje B92, njegovo stanje je stabilno. Za pljačkašima koji su najverovatnije pobegli autoputem, policija i dalje traga.

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Lopovi posle pljačke u Beogradu zapalili „golf“

Automobilom oborili kurira i oteli mu 11 miliona dinara Foto

Izvor: Blic E. B. | 17. 11. 2010. - 00:02h | Foto: M. Metlaš

Dvojica razbojnika u crnom „golfu 3“ oteli su juče oko 12 sati kuriru M. M. (29) torbu sa 11 miliona u Bulevaru Mihajla Pupina pošto su ga sačekali da iznese novac iz Vojvođanske banke, a zatim namerno naleteli kolima na njega dok je vozio skuter.
91284_1018-saobracajna-nesreca-foto-m-metlas_f.jpg

Razbojnici posle pljačke pobegli ka autoputu

Nakon pljačke razbojnici su se „golfom“ prevezli do garaže u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 38A, gde su zapalili automobil, a zatim su otrčali ka pumpi na autoputu i pobegli drugim kolima u pravcu Šida. Prilikom pljačke kurir je usled siline udara pao sa skutera, ali srećom nije teže povređen.

Kako nezvanično saznajemo, mladić radi kao kurir u jednoj od menjačnica u gradu, a prilikom pljačke iza njega na drugom skuteru išao je njegov kolega. Međutim, ni on nije mogao da spreči pljačku.

– Bukvalno sam krenuo da vozim kada sam video crni „golf“ kako udara u kolegu na skuteru. Video sam dvojicu momaka kako istrčavaju iz automobila i skidaju torbu sa skutera dok je kolega ležao sav krvav. Pljačkaši su utrčali u automobil i pobegli ka zgradama prema autoputu. Pozvao sam odmah policiju i Hitnu pomoć – priča kolega opljačkanog kurira.

Hitna pomoć ubrzo je stigla na mesto sudara i konstatovala samo lakše povrede vozača skutera.

– Prilikom pada zadobio je povrede leđa, hematom iznad oka, razderotine na laktu, podlaktici i šakama. Nalazi se u stabilnom stanju – kažu u Urgentnom centru.

Kako saznajemo, reč je o dobro organizovanoj akciji jer su prilikom pljačke dvojica razbojnika imala i pomagača koji ih je čekao u automobilu na benzinskoj pumpi na autoputu, nedaleko od garaže gde su „golf“ zapalili.

– Gledao sam televiziju kada se začula jaka eksplozija. Pogledao sam kroz prozor i video mladića kako trči prema pumpi. Pozvao sam odmah komšije i sišli smo u garažu odakle je kuljao veliki dim. Srećom, pri ruci su nam bile dve boce za gašenje požara, pa smo uspeli da spasemo automobil da skroz ne izgori – priča jedan od komšija.

Natrag