Uhapšeni sa plenom

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Dve pljačke u centru Beograda

Uhapšeni sa plenom

Izvor: Blic Marko Tašković | 18. 12. 2010. - 00:02h | Foto: D. Milenković, D. Goll

Beograd - Goran Klipa (37) uhapšen je oko 9 sati neposredno pošto je iz zlatare „Majdanpek” u Ulici cara Dušana 96 izneo 15 paleta zlata teških oko 2,5 kilograma dok je Slobodan Radman (46) priveden pravdi oko 13 sati kada je od radnika u „Pireus” banci u Ulici 27. marta 7-9 iznudio oko 190.000 dinara i krenuo da beži ka Rudarsko-geološkom fakultetu.
101141_8_f.jpg

Goran Klipa uhapšen neposredno posle pljačke zlatare „Majdanpek“

Srećom, prilikom pljački i hapšenja nijedna osoba nije teže povređena, a obojica razbojnika koristila su lažne pištolje.

Kako saznajemo, Klipa je neposredno pre pljačke prišao s leđa radnici zlatare Ljiljani T. S. (46) dok je otvarala radnju, odgurnuo je i sa njom ušao. Izvadio je metalni „plašljivac” i zatražio od radnice da mu otvori pregrade sa zlatom. Pošto je ona to u prvi mah odbila, razbojnik je nasrnuo na nju, a zatim krenuo sam da stavlja zlato u torbu.

- Išla sam na pijacu i dok sam prolazila pored zlatare, pogledala sam kroz izlog i videla maskiranog mladića kako drškom od pištolja udara radnicu u glavu. Od straha sam uletela u najbližu prodavnicu i odmah pozvala policiju. Nedugo zatim videla sam razbojnika kako beži u pravcu pijace i nosi veliku torbu iz koje je čak virilo zlato - priča stanarka u Ulici cara Dušana.

Razbojnik je, prema nezvaničnim informacijama, po izlasku iz zlatare ugledao policiju, pa je bežeći od nje otrčao u Skadarsku ulicu odakle je ušao na Bajlonijevu pijacu. Pošto su ga sve vreme pratili, policajci su pucali u vazduh, a dramatična situacija događala se pred očima nekoliko desetina sugrađana.

101211_1028-pljacka-banke-foto-d-goll-2_hs.jpg

Slobodan Radman uhapšen je ispred Rudarsko-geološkog fakulteta

- Razgovarao sam sa mušterijom kada su se odjednom začula dva pucnja. Okrenuo sam se i video momka kako trči između tezgi sa velikom torbom koju je u jednom trenutku samo ispustio. Nastavio je da trči, a nedugo zatim ugledao sam i nekoliko policajaca koji su trčali u njegovom pravcu - objašnjava Milan Đuričić, prodavac na tezgi sa voćem.

Pljačkaš se po izlasku sa pijace uputio ka Ulici Jelisavete Načić gde su ga policijske patrole opkolile. Posle pljačke radnicu zlatare su pregledali lekari i utvrdili da ima lakše povrede glave i prsta desne ruke pa je za svaki slučaj kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar. Kako saznajemo, vrednost ukradenih paleta zlata iznosi oko 20.000 evra, a Klipa je i ranije bio poznat po razbojništva.

Četiri sata posle toga, na Paliluli u Ulici 27. marta drugi razbojnik Slobodan Radman, maskiran fantomkom i naoružan lažnim pištoljem, ušao je u prostorije „Pireus” banke i od radnika zatražio novac. Kako saznajemo, zaposleni su mu predali pazar od 190.000 dinara, a nakon pljačke radnik obezbeđenja je krenuo da prati Radmana koji je bežao Đušinom ulicom u pravcu Rudarsko-geološkog fakulteta gde je naišao na patrolu dva policajaca A.I (25) i I. Đ. (23) koja su ga uhapsili u jednom od haustora obližnjih zgrada u Ulici Draže Pavlovića.

Natrag