Ugušili bebu na spavanju

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Ugušili bebu na spavanju

Na podu kuće u romskom naselju kod Pančevačkog mosta nađeno telo jednomesečne bebe. Sumnja se da su je roditelji slučajno prignječili

Thumb_DSC_0259.jpg

BEOGRAD - Jednomesečna beba pronađena je mrtva u kući u romskom naselju ispod Pančevačkog mosta. Lekari sumnjaju da su bebu, koja je sa njima spavala na podu, slučajno ugušili njeni roditelji otac S. M. (21) i maloletna majka H. S. (17).
Stravična tragedija dogodila se juče oko pet časova ujutru, kada je beba stara svega tridesetak dana pronađena mrtva u kući u romskom naselju nedaleko od Pančevačkog mosta. Kako Kurir saznaje, desetak sati pre stravične smrti tek rođene bebe, roditelji su je izvadili iz kolevke i položili na ćebe na podu, kako bi prvu noć prespavala sa njima. Međutim, kada je otac S. M., oko pet časova ustao da krene na posao, navodno je primetio da dete nepomično leži na stomaku, licem okrenutim ka podu sobe.
- Majka ga je podojila i spustila na ćebe između sebe i muža. Svo troje su tako zaspali, ali kada su se probudili dete više nije disalo. Ne znam šta se dogodilo. Beba je bila zdrava kao dren, otkako je stigla iz porodilišta. Užasno mi je i da mislim i pričam o tome, objašnjava brat oca, čije je dete stradalo.
Maloletna majka H. S., nije bila u stanju da objasni šta se tačno dogodilo. Ona je protekli dan provela okružena porodicom i nije bila u stanju ni sa kim da razgovara. Iako su lekari, koji su konstatovali smrt nesrećnog deteta, po položaju u kome su je zatekli i drugim tragovima na njenom telu pretpostavili da je nastradala usled gušenja ili nagnječenja, zvaničan uzrok ove tragedije trebalo bi da bude rasvetljen tek posle obdukcije.

(M. D. - S. B.)

Izvor: Kurir

Natrag