LEGEND
- Učlanjen(a)
- 28.04.2009
- Poruka
- 19.784
Kruševac - Gradimir M. (46) iz sela Veliki Šiljegovac kod Kruševca uhapšen je zbog sumnje da je prekjuče po podne zadavio majku Živanu (67), koju je kao i oca već godinama fizički i psihički maltretirao. Samo četiri dana pre zločina Gradimir M. je otpušten iz neuropsihijatrijske bolnice u Toponici, uz obrazloženje da nema dokumenta, da nije osiguranik i da nema ko da plati njegovo lečenje!
- Gradimir je bio pijan. Prvo počeo mene da maltretira, ali sam uz izgovor da mi u komšiluku duguju hiljadu dinara, uspeo da pobegnem i od suseda pozovem policiju. On je u međuvremenu počeo da tuče Živanu. Uspela je da se otrgne i istrčala je na put. Ali u blizini kuće je pala, i on ju je sustigao i počeo da je davi i šutira - priča za „Blic“ Vladislav M. (72), Gradimirov otac, i dodaje da su policija i Hitna pomoć ubrzo stigle, ali da je njegova supruga već bila mrtva.
Iako na njenom telu nisu uočene povrede, patrola koja došla na lice mesta, znajući da Živanu i Vladislava maltretira sin, nije isključila mogućnost da je ona ubijena.
- Gradimir je negirao da je majku maltretirao i da ju je ubio. Kako je samo ove godine policija protiv njega podnela dve krivične prijave zbog nasilja u porodici, nije isključena mogućnost da ju je pretukao, i priveden je. Obdukcija je potvrdila sumnju da je ubijena. Naime, na vratu je imala povrede, što ukazuje na to da je zadavljena - kaže sagovornik „Blica“ blizak istrazi i dodaje da je u Živaninom džepu nađeno hiljadu dinara i da je Gradimir pokušao i da joj ukrade novac.
Osumnjičeni za ubistvo majke, Gradimir M. je, kako kaže njegova sestra Gordana T., psihički bolesnik i alkoholičar. Zbog problema koje je pravio porodici, Gradimir je pre više od mesec dana smešten na odeljenje neuropsihijatrije kruševačke bolnice, odakle je prebačen u Toponicu. Devet dana je tamo bio na posmatranju.
Autor: Slaviša Milenković, Aleksandra Ž. Adžić | Foto:S.Milenković | 01.10.2009.