Ubistvo s greškom

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Ubistvo s greškom

Dvojica napadača su u centru Inđije rafalima iz „mercedesa“ usmrtili Aleksandra Vujinovića (20), dok je njegov prijatelj Nikola Vujaković (21) ostao nepovređen. Vujaković tvrdi da je on bio meta.

Inđija- Aleksandar Vujinović (20) iz Inđije ubijen je preksinoć oko ponoći u klasičnoj sačekuši na raskrsnici kod Lukoilove benzinske pumpe u ovom gradu!

Na Vujinovića i njegovog saputnika Nikolu Vujakovića (21), koji je upravljao džipom „micubiši pajero“, pucala su dvojica napadača iz „mercedesa“ beogradskih registracija. Preživeli Vujaković, koji je čudom ostao nepovređen, tvrdi za Glas da je prava meta napada bio on i da su njegovog drugara ubili Dušan J. iz Beograda i Bojan R. iz Inđije, poznati lokalni narkodileri.

- U pitanju su zapravo „vojnici“ poznatog narkobosa koji je ovde godinama već glavni čovek za sve prljave poslove i kome niko ništa ne može, jer je u dilu sa lokalnim moćnicima. Pre tri meseca njegovi ljudi su upali u moj klub „King“ i pretukli me do te mere da sam imao preko dvadeset kopči na glavi. Sve zbog toga što im nisam dozvoljavao da u mom lokalu, koji je u neposrednoj blizini škole, rasturaju drogu. Od tada pa sve do ove tragedije bio sam pod njihovom stalnom prismotrom i pretnjama, kao i moja porodica i bliski prijatelji. Iako sam o tome obavestio policiju, niko nije reagovao. A slutio sam da će se desiti neko zlo. I desilo se konačno, tako što je ubijen potpuno nedužan momak samo zato što je bio u mom društvu - kaže na početku razgovora Vujaković.

S mukom se prisećajući trenutka kada mu je prijatelj izdahnuo na rukama, i dalje ne može da poveruje kako je sam ostao živ.
- Krenuli smo iz kafića zajedno i čim smo seli u automobil primetio sam da nas prati „golf“. Kada smo stigli do raskrsnice, zastao sam da propustim neko vozilo koje je naišlo iz druge ulice. U trenutku se ispred mene odnekud pojavio i „mercedes“ iz kojeg su kroz otvoren prozor u sekundi počeli da pršte meci. Jasno sam video Dušana J. i Bojana R. i pištolj. Dva hica su prozujala pored mene i Saše, ali ga je treći pogodio u bubreg. Zaječao je i tada sam shvatio šta se desilo i u punom gasu krenuo ka bolnici. Do tamo je bio pri svesti, da bi na parkingu odjednom pao. Ostavio sam ga lekarima i onako u strahu pobegao u prvu livadu, a onda kući. Ubrzo je stigla policija i njima sam ovo sve ispričao. Čuo sam da su raspisali potragu za ubicama, ali sad je već sve kasno - s gorčinom priča Nikola.

Dušan i Olgica Vujinović, roditelji pokojnog Saše, prilikom našeg nailaska nisu bili u porodičnoj kući u Prvomajskoj ulici, jer su u tom trenutku otišli po sinovljevo telo na novosadski Institut za sudsku medicinu. Prema rečima bliskih rođaka i komšija, tragična vest ih je sve zatekla i šokirala.

- Retko pošteni su to ljudi i dobre komšije, uvek spremne za pomoć. Tako su vaspitali i obojicu sinova. Stariji Saša skoro je završio srednju školu. Bavio se intenzivno sportom i nikad ni po čemu nije bio problematičan. Greota bi bila u ovom trenutku govoriti šta se zapravo desilo, jer niko to ne zna pouzdano. U svakom slučaju, tragedija velika - vidno potresena kaže nam jedna od komšinica Vujinovića.

Izmakli poteri

Policajci od Inđije do Beograda tragali su juče za Dušanom J. iz Beograda i Bojanom R. iz Inđije, dvojicom revolveraša koji su ubili Aleksandra Vujinovića. Do zaključenja ovog izdanja našeg lista, međutim, potera nije bila završena.

Podrška iz „golfa“

Nikola Vujaković ističe da je „golfom“, koji ga je pratio neposredno pre pucnjave, upravljao Igor P, pripadnik iste ekipe narkodilera iz Inđije.
- On je očigledno trebalo da bude podrška, ukoliko se desi nešto neplanski. Baš to me uverava da je u pitanju naručeno ubistvo i da je trebalo da po svaku cenu budem likvidiran - tvrdi Nikola.

Izvor: Glas javnosti

Natrag