Ubio ženu vilama

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Vranje 16. 06. 2010
PRESS

Ubio ženu vilama

Dragoljub Stamenković (50) iz Rataja kod Vranja ubio suprugu, pa pozvao policiju i priznao zločin

vile-vranje-1.jpg

Dragoljub Stamenković (50) iz sela Rataje kod Vranja vilama je ubio suprugu Slavicu (50). Nakon ubistva Stamenković je pozvao policiju i rekao šta je uradio. Stamenković je pre pet meseci pokušao da se ubije, posle čega je neko vreme proveo na psihijatrijskom lečenju.Zločin se dogodio u dvorištu Stamenkovića, u pomoćnoj prostoriji u blizini kuće, u ponedeljak oko 14 sati. Dragoljub je nakon ubistva supruge otišao u susedno dvorište, u kuću svog brata, i od snaje zatražio sok i cigaretu. Ona je primetila da sa njim nešto nije u redu.
- Obratio joj se rečima: „Sredio sam Slavicu". Snaja je htela da zove Hitnu pomoć, ali je Dragoljub insistirao da pozove policiju. Razgovarao je sa dežurnim policajcem i rekao mu da je ubio suprugu. Ubrzo je došla policija, a on ih je smireno sačekao i pokazao im mesto zločina - kaže za Press izvor sa uviđaja.
Meštani sela Rataje šokirani su zločinom.
- Znali smo da je bolestan, da je pre pet meseci pokušao da se ubije. Bio je prinuđen da se leči, neko vreme je bio u bolnici. Međutim, nije delovao agresivno. Nikada se nisu preterano svađali, svi smo mislili da imaju skladan brak. Dragoljub je bio vredan čovek, ko zna šta se desilo u njegovoj glavi. Slavica je radila kao veterinarski tehničar, bila je fina žena - priča jedan od meštana, i dodaje da Dragoljub i Slavica imaju troje dece, sina Ivana i ćerke Mariju i Milicu.
Komšinica i prijateljica ubijene Slavice kroz suze priča kako je trebalo toga dana da zajedno piju kafu.
- Tako mi je žao, još uvek ne mogu da verujem šta se desilo. Sve sam znala, družile smo se, ali ko bi rekao da će se ovako završiti. Čovek je imao psihičkih problema, lečio se, ali niko ne može da veruje da je mogao da uradi tako nešto. Nije bio agresivan, u poslednje vreme je samo bio potišten. Često je pokazivao ljubomoru, ali mislim da je nije ranije zlostavljao - kaže ova komšinica.

vile-vranje-2.jpg

Žali za snajom...
Dragoljubov otac

U blizini kuće Stamenkovića, na panju, sedi Uroš Stamenković, Dragoljubov otac. Kroz suze govori da još uvek ne može da veruje da mu je sin zavio kuću u crno.- Ne znam zašto je to uradio, moja snaja je bila dobra žena. Šta mi je to sin uradio, zašto je decu bez majke ostavio... - pita se kroz suze starac.
Stravično ubistvo Slavice Stamenković nije jedini zločin koji se vezuje za Rataje. Podsetimo, Boban Mitić iz Rataja je pre dve godine ubio suprugu, dvoje dece i taštu, zbog čega je osuđen na 40 godina zatvora.

J. STOJKOVIĆ

Natrag