Ubio suprugu jer je bila lenja!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
BIJELO POLJE 30. 06. 2010
PRESS

Ubio suprugu jer je bila lenja!

Simo Žižić (56) iz Šavnika, koji je brutalno ubio svoju ženu Zlatiju (54) i zakopao je u dvorištu kuće, rekao policiji da je suprugu usmrtio jer godinama ništa nije htela da radi u domaćinstvu i na njihovom imanju

1201.jpg

Nije mogao više da trpi ženu...
Simo Žižić priznao ubistvo / Priveden... Žižić saslušan kod istražnog sudije u Višem sudu u Bijelom Polju

Simo Žižić (56) iz Šavnika, koji je ubio suprugu Zlatiju (54) i zakopao je u dvorištu, rekao je policiji da je usmrtio svoju ženu jer je bila lenja! Žižić je ispričao da je sa Zlatijom godinama bio u sukobu jer nije htela ništa da radi na njihovom imanju i da je samo trošila novac!
Stravičan zločin dogodio se 9. juna u selu Strug kod Šavnika. Simo Žižić je posle svađe sa suprugom, uzeo metalnu šipku i njom je brutalno pretukao, pa zadavio naočigled njihovog dvanaestogodišnjeg sina! Potom je uz pomoć njegove osamdesetogodišnje sestre Jelice zakopao telo u dvorištu porodične kuće! Simo je pričao komšijama i rodbini da je Zlatija nestala, a crnogorska policija je 20 dana posle zločina uhapsila Žižića.
- Netrpeljivost i svađa obeležili su najveći deo našeg braka. Zlatija nije htela ništa da radi! Bio sam dobar domaćin. Imao sam mnogo zemlje, a ona nije htela da uzme grabulje u ruke. Htela je samo da troši i da putuje. Meni u inat išla je drugima da sakuplja seno, a naše je propadalo. Sa mojom rodbinom je bila u stalnom sukobu - rekao je Žižić policiji i dodao:
- Te noći se čaša prelila. Posle još jedne svađe, udario sam je metalnom šipkom po glavi, a potom jakim kanapom stegao oko vrata. Leš sam zakopao u blizini kuće i pokušao da prikrijem tragove - izjavio je Simo Žižić istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju Dragu Konataru, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor.
Meštani Šavnika kažu da su se Simo i Zlatija često svađali. Ipak, oni su bili šokirani kada su čuli da je Simo ubio Zlatiju.
- Zlatija je znala da se posvađa sa Simom, pa da ode kod rodbine u Srbiju. To se nekoliko puta dešavalo. Mislili smo da je ponovo otišla i da će se vratiti. Međutim, Žižić je počeo da priča po selu da mu je supruga nestala. On ju je tražio čak sa meštanima! Simo je govorio da je siguran da se Zlatiji nešto strašno dogodilo i da ju je neko ubio. Sa komšijama je pričao o nestanku supruge, nekoliko metara od mesta na kojem je zakopao njen leš! U međuvremenu, meštani su pronašli Zlatijin novčanik - rekao je jedan od meštana.
Komšije kažu da se u ovoj porodici pre deset godina dogodila tragedija.
- Siminu i Zlatijinu ćerku ubio je momak i to na kućnom pragu. Inače, oni su godinama živeli u lošim odnosima, ali se nisu razvodili. Imaju još dva sina koji žive u Beogradu, dok im je ćerka udata u susednom selu. Sa Simom žive i njegov brat Novo i sestra Jelica.

P. VASOJEVIĆ

Natrag