Ubio se pre nego što je posetio očev grob

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Tragedija u Babušnici

Ubio se pre nego što je posetio očev grob

Izvor: Blic Z. Panić | 09. 05. 2011. - 00:02h

BABUŠNICA - Crnogorski državljanin Goran Ristić (42) ubio se prekjuče u kući u selu Strelac kraj Babušnice pošto je, prema navodima crnogorske policije, ubio prethodno svog desetogodišnjeg sina Janka u Podgorici. On je došao u rodno selo svoga pokojnog oca gde je lovačkom puškom izvršio samoubistvo. Meštani Strelca su u šoku posle saznanja da je pre pucanja sebi u grudi zadavio sopstvenog sina.
140594_1008-babusnica01--kuca-u-strelcu-u-kojoj-je-goran-ristic-izvrsio-samoubistvo_f.jpg

Kuća u kojoj se Goran Ristić ubio puškom

Samoubistvo je izvršio u kući Olge Radenković (57) u Strelcu koju je pre dve godine prodao Radenkovićima. Olga kaže da je još uvek u velikom šoku, a da je Goran došao u selo u subotu ujutru negde oko sedam sati.

- Kuća je naša, ali smo je kupili od njega pre dve godine. Došao je, tražio ključ da se presvuče i da onda idemo na groblje gde bi posetio očev grovb. Nudila sam ga da popijemo kafu, a on je rekao da ćemo kafu popiti posle povratka sa groblja. Dala sam mu ključ od kuće i pošla na groblje, očekujući da nas on usput stigne. Nisam čula pucanj jer smo bile na groblju. Kad smo se vratile kući, imale smo šta da vidimo. Zatekli smo ga mrtvog u sobi u lokvi krvi. Bilo je jezivo i puno krvi - priča Olga.

Olga nam otključava kuću i vodi u sobu gde je Goran izvršio samoubistvo. Pokazuje nam i rupu od metka na zidu sobe.

140595_1009-babusnica02--olga-radenkovic-pokazuje-rupu-od-metka-u-sobi_f.jpg

Olga Radenković pokazuje rupu od sačme u zidu

- Vratile smo se sa groblja i zatekla sam zaključana vrata kuće. Pomislila sam da je legao da spava, pošto je cele noći putovao iz Crne Gore. Samo što sam se vratila u kuću gde živimo, stigla je policija. Pitali su me da li je Goran dolazio i gde se nalazi. Kad sam čula da je ubio svog sina, uhvatio me veliki strah šta je sve moglo da se desi. Ništa nisam znala, da je on pobegao iz Crne Gore. Ne mogu da verujem šta se sve desilo i da je došao da se ovde ubije.

Olga dodaje da se sa Goranom čula pre Uskrsa i da je tada rekao da će doći za nekoliko dana.

- U telefonskom razgo*voru mi je rekao da se razveo i da će doći u selo. Po*slednjih nekoliko godina je dolazio ovde leti sa ženom Bojanom i decom dok su još bili zajedno. Sin Janko koga je ubio imao je deset godina, a ćerkica Ksenija ima osam godina. Ima i starijeg sina iz prvog bra*ka - kaže Olga.

Natrag