Ubiću se ako mi oduzmu stan!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Plenidba u Čačku zbog dugova

Ubiću se ako mi oduzmu stan!

Izvor: Blic Vladimir Nikitović | 21. 04. 2011. - 00:02h | Foto: V.Nikitović

ČAČAk - Viši sud u Čačku potvrdio je rešenje Osnovnog suda u ovom gradu da se dvojici Čačana, zbog pojedinačnog duga za grejanje od preko 600.000 dinara, zaplene i prodaju stanovi. Ovom pravosnažnom presudom, Čačak je postao prvi grad u Srbiji u kom se potraživanja jednog lokalnog javnog preduzeća naplaćuju na ovaj način.

135826_0803-ljubodrag-tadic-foto-vladimir-nikitovic_f.jpg
Tadić zajedno sa snahom, sinom i unucima živi od 18.000 dinara penzije

Ljubodrag Tadić (60), jedan od vlasnika stanova predviđenih za prodaju, spreman je, kako kaže, da izvrši samoubistvo ukoliko sudski izvršitelji dođu da mu zaplene stan. On podseća da je isti sud koji je presudio u korist JKP-a “Čačak” pre tri godine doneo pravosnažnu presudu da preduzeće “Magnohrom” njemu isplati skoro milion dinara po osnovu neisplaćenih ličnih dohodaka od 1999. do 2005. godine.

– Sud nema iste aršine prema meni i prema čačanskim toplanama. Meni će da prodaju stan zato što dugujem za grejanje, a to što je isti sud presudio da se meni isplati suma veća od one koju dugujem, nikom ništa. Zašto ne presude da “Magnohrom” proda deo imovine, pa da meni namiri mojih milion dinara, i ja ću odmah da platim 600.000 dinara. Ukoliko dođu da mi zaplene stan, ništa mi drugo ne preostaje nego da se ubijem, jer ja sam samo bivši rudar koji nema snage ni moći da se bori s državom – navodi Tadić, i dodaje – nisam lud da mi oduzmu stan od 35.000 evra zbog duga od 5.000 evra, ali nemam odakle da platim ono što dugujem. Moja penzija je 18.000 dinara i od nje živimo nezaposleni sin, snaha i unučići i ja.

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Ljubodrag Tadić dug će moći da plati na rate

Rudaru ipak neće uzeti stan zbog duga za grejanje

Izvor: Blic Vladimir Nikitović/Isidora Kranjčević | 22. 04. 2011.

ČAČAK - Ukoliko bude postignut dogovor o reprogramu duga za grejanje, bivšem rudaru Ljubodragu Tadiću (60) neće biti zaplenjen i prodat stan jer će se JKP “Čačak” obratiti nadležnom sudu sa zahtevom za obustavu izvršnog rešenja.

136068_0815-reprogram-petar-domanovcic-stoji-i-ljubodrag-tadic-desno-jkp-cacak-foto-v-nikitovic_f.jpg

Ljubodrag Tadić (desno) juče prvi put posle 12 godina došao u JKP „Čačak“

Još nije poznato šta će se dogoditi sa stanom Boška Milutinovića, drugog Čačanina koji ima ogromna dugovanja prema ovom javnom preduzeću, s obzirom na to da sa njim gradske toplane ne uspevaju da uspostave nikakav kontakt. Ne zna se, takođe, ni koliko je ovakvih slučajeva u Srbiji.

Nakon više od 12 godina Ljubodrag Tadić juče je prvi put kročio u prostorije JKP “Čačak”. Pod pretnjom izvršne sudske presude o zapleni njegovog stana, došao je da se dogovori sa nadležnima iz ovog preduzeća. Tadić, koji je pretio da će se ubiti ako mu uzmu stan, i dalje ne zna na koji način će nadomestiti dug od 600.000 dinara, ali je spreman za reprogram.

Član
Učlanjen(a)
12.08.2009
Poruka
455
Možda je čudno, ali se sve više osećam strancem u sopstvenoj zemlji. Podrazumeva se da društvo treba da brine o svakom svom pripadniku, a svaki pojedinac treba da doprinosi društvu kojem pripada.
U ovom slučaju vidimo kako jedan od nas - običnih smrtnika biva hladno i surovo proganjan zbog dugova koje je napravio. Sa druge strane društvena zajednica čiji je član ni ne pokušava da ga zaštiti od onih koji njemu duguju. Postavlja se pitanje da li je njemu uopšte priznato pravo da pripada ovom društvu. Za njega važi sud samo kad treba da mu oduzme imovinu. Kad treba da zaštiti njegove interese, države nema nigde. Na stranu to da je loša ekonomska politika istog društva ili takozvane vladajuće elite kriva i za dugove koje je ovaj čovek napravio. Da je imao pristojnu i redovnu platu verovatno ne bi ni dugove imao.

Poslednja izmena:
Natrag