Šta je novo?

U septembru će biti montirano 2.200 „punta“

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
U septembru će biti montirano 2.200 „punta“
25.08.2009. 05:00

U fabrici „Zastava automobili” u Kragujevcu juče je nastavljena montaža „punta”, koja je bila prekinuta na dve sedmice zbog odlaska radnika na kolektivni godišnji odmor, a planom za septembar predviđeno je montiranje 2.200 tih vozila, najavio je generalni direktor Grupe „Zastava vozila” Zoran Radojević.

Od kraja marta kada je u pogonima „Zastave” počelo montiranje „punta” do sada je sklopljeno 6.800 tih vozila i, kako kaže direktor, „prodaja prati proizvodnju”. Ocenjujući da prodaja „punta” ide dobro i da raste, Radojević je kazao da tome doprinose i državne subvencije za zamenu starog automobila za novi, ali i kamatna politika banaka.
Radojević je naglasio da je u Fabrici automobila urađen remont, kao i da su najveći zahvati izvršeni u pogonima lakirnice i montaže, ali i istakao da se trenutno radi i na instalacijama za grejanje kako bi radnici posle više od jedne decenije radili u zagrejanim halama. Prema njegovim rečima, popravku instalacija za grejanje finansira novoformirano srpsko-italijansko društvo „Fijat automobili Srbija”.
Radojević tvrdi da sve ide po planu kako je i predviđeno strateškim ugovorom između „Fijata” i države Srbije o zajedničkom ulaganju u „Zastavu”, a da je, zbog svetske ekonomske krize, jedino prolongiran rok za proizvodnju novog modela automobila.

Izvor: Blic
 
Top