Šta je novo?

U operaciji „Kraba“ uhapšen vlasnik DMD-a

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
U operaciji „Kraba“ uhapšen vlasnik DMD-a

Izvor: Blic Tamara Marković Subota | 17. 03. 2011. - 00:11h

BEOGRAD - Dejan Dragojlović, vlasnik firme DMD holding, uhapšen je jutros u nastavku akcije “Kraba” zbog zloupotrebe teške 12,5 miliona dinara koju je počinio u dogovoru sa Nenadom Borojevićem, ranije uhapšenim direktorom Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu.
106256_1008institut-foto-z-safar_f.jpg


Dragojlovića su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koji sa Specijalnim tužilaštvom vode akciju “Kraba”, uhapsili u njegovoj vili na Dedinju.

- Dragojlović se sumnjiči da je 2006. godine, kao faktički vlasnik banjalučke firme “Medifarm” a u saizvršilaštvu sa Borojevićem, Institutu za onkologiju i radiologiju ispostavio falsifikovan predračun za carinjenja aparata za brohi terapiju vredan 14 miliona dinara. Istog dana 14 miliona dinara uplaćeno je na račun Dragojlovićeve firme “Medifarm”, a istragom koja je pokrenuta prošle godine utvrđeno je da je stvarna vrednost ovih aparata 1.162.000 dinara - kaže izvor “Blica” iz vrha MUP Srbije.

On navodi da će protiv Dragojlovića biti podneta krivična prijava zbog sumnje za zloupotrebu položaja, dok se Borojević tereti da je Dragojloviću omogućio sticanje protivpravne koristi.

- Trenutno se ispituje da li je Borojević imao finansijsku korist od posla sa Dragojlovićem - kaže naš izvor.

Dragojlović je inače bio hapšen 2008. godine zbog sumnje da je tri godine ranije kao vlasnik firme DMD holding falsifikovanim čekovima oštetio EFG Eurobanku za osam miliona dinara. Treće opštinsko tužilaštvo u martu prošle godine protiv Dragojlovića i njegovog saradnika Predraga Stevića je podiglo optužnicu tereteći ih da su u pokušaju da nezakonito preuzmu preduzeće „Certus“ počinili prevaru i falsifikovali dokumenata. Za Dragojlovićevo ime vezana su i 42 postupka koja se vode u Trgovinskom sudu.

Ovaj biznismen vlasnik je više preduzeća u Srbiji i Bosni koja se bave trgovinom lekova i nafte, a čiji su računi uglavnom blokirani po nekoliko miliona dinara. Po poslu prometa lekova i medicinskih sredstava posebno je poznat u Banjaluci, u kojoj se pojavio 1998. godine i na sebe skrenuo pažnju najpre po luksuznom životu, a zatim i kada je ispred sportske dvorane „Borik“ eksplodirala bomba podmetnuta pod njegov „porše“. Od tada se Dragojlović kretao isključivo u pratnji telohranitelja. U Srbiji Dragojlović, osim firmi koje posluju u okviru DMD holdinga, ima i nekoliko luksuznih nekretnina koje bi sada mogle da se nađu na udaru finansijske istrage. Dragojlović, kako saznaje “Blic”, osim vile na Dedinju, u kojoj je juče uhapšen, ima i luksuzan stan u Ulici Strahinjića Bana, gde je i prijavljen.

Bivši dečko Goce Tržan

Dejan Dragojlović u javnosti je poznat po ljubavnoj vezi u kojoj je pre nekoliko godina bio sa poznatom pevačicom Gocom Tržan. Ostao je upamćen kada je za njen koncert zakupio celu salu i tako bio jedini posetilac.
 
Top