Šta je novo?

U Novom Sadu privedeno 46 navijaca

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.177
Првенствена фудбалска утакмица између Војводине и Црвене звезде, која је проглашена спортском манифестацијом високог ризика, прошла без већих инцидената. Полиција привела 46 навијача, углавном због конзумирања алкохола. Први пут на трибинама седели судија за прекршаје и јавни тужилац.
Уз велике мере безбедности утакмица високог ризика Војводина-Црвена звезда, прошла без већих инцидената. Први пут судија за прекршаје и јавни тужилац суднице заменили трибинама стадиона.
Извештај репортера РТС-а Биљане Јовичић


Ипак, пре утакмице и на самом почетку, полиција је привела 46 навијача, углавном због конзумирања алкохола.
Заменик начелника Одељења полиције Полицијске управе Нови Сад Стеван Јарић рекао је да је двојици приведених одређено полицијско задржавање у трајању од 48 сати због тога што су код њих пронађена пиротехничка средства, односно димне бомбе.
Они ће у том периоду бити приведени надлежном дежурном истражном судији под сумњом да су извршили кривично дело насиље на спортским приредбама, рекао је Јарић и додао да су сва остала лица процесуирана прекршајно.
Прецизирао и да су двојица приведена због вређања и безобзирног понашања према радницима обезбеђења.
Током утакмице биле су појачане мере безбедности које су подразумевале спровођење навијачких група до стадиона, троструке провере при уласку на стадион, а полицијска управа је забранила окупљања на Тргу Слобода.
Пре утакмице, током и непосредно после ње, није било сукоба навијачких група.
Око 1.000 припадника полиције обезбеђивало је стадион, а на уласку од навијача су одузимани упаљачи и све остало што би евентуално угрозило безбедност. Био је појачан и видео надзор.

Izvor:РТС :: Насловна
 
Top