Šta je novo?

U Mađarskoj priveden Srbin zbog ubistava u Budimpešti

Član
Učlanjen(a)
02.05.2010
Poruka
1.043
Mađarska policija privela srpskog državljanina D. B. iz Bačkog Gradišta, osumnjičenog da je na dunavskom ostrvu pored Budimpešte sa mađarskim bračnim parom pljačkao ljude i potom ih ubijao, javlja RTS.

166325_szm8961_f.jpg


Utvrđen identitet osobe koja je osumnjičena da je na dunavskom ostrvu pored Budimpešte sa mađarskim bračnim parom pljačkao ljude i potom ih ubio.

D. B. je koristio četiri lažna imena. Pre mesec dana u Budimpešti je uhapšeno šest osoba osumnjičenih da su umešani u taj zločin. Tada su na ostrvu na kojem žive beskućnici pronađena četiri tela.

Za sada nisu proverene informacije da li su ti ljudi zakopavani živi, kao što se ranije tvrdilo.


MUP nema informacije o nacionalnosti masovnog ubice
MUP Srbije do sada nije dobio zvanično obrazloženje mađarske policije o nacionalnosti masovnog ubice koji je na dunavskom ostrvu pored Budimpešte, zajedno sa mađarskim bracnim parom, pljačkao ljude i potom ih ubijao.

"Mi do sada nismo dobili zvanično obrazloženje mađarske policije o nacionalnosti masovnog ubice", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić novinarima.

Dačić je napomenuo da ponekad dolazi do grešaka stranih organa vlasti koji od raspada bivše Jugoslavije često neka lica iz bivših republika pomešaju sa srpskim državljanima.
~Blic
 
Top