Šta je novo?

U Kraljevu hapšenje zbog neovlašćene prodaje preko interneta

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
KRALJEVO - Služba za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa kraljevačkom policijom uhapsila je Petra R. osumnjičenog da je više od deset godina neovlašćeno prodavao robu preko interneta, saopstila je danas Policijska uprava Kraljevo.

186599_1015-kradja-sefa-foto-marko-petkovic_f.jpg


Petar R. iz Beograda se više od deset godina neovlašćeno bavio prodajom robe putem sajta Internet prodavnica domaca muzika film dvd srpski filmovi sportska oprema etno pokloni Yu4You, čime je ostvario protivpravnu imovinsku korist veću od 100.000 evra.

On je deo ove sume prebacio na račune neprijavljenih osoba koje su radile za njega, dok je deo novca deponovao na račun firme sa sedištem na Sejšelskim ostrvima MCL INTERNATIONAL LTD koja je imala račun u banci u Austriji.

Policija je u saradnji s nadležnim organima Austrije u banci u kojoj je bio otvoren račun sejšelske firme firme MCL INTERNATIONAL LTD blokirala Petru R. 80.000 evra sa tog računa.


205415_onlineshopping1_hf.jpg


Prilikom hapšenja Petra R, kod koga je pronađeno 75.000 evra u različitim valutama, osumnjičeni se lažno predstavio, pokušavajući da podmiti policajca nudeći mu 500 evra kako bi izbegao hapšenje.

Tokom pretresa dva iznajmljena stana u Beogradu koje je Petar R. koristio, pronađena je veća količina robe spremna za slanje inostranim kupcima, evidencije o kupljenoj robi, veći broj računara i manja količina droge.

Kristina V. i Stevica M. takođe iz Beograda, uhapšeni zbog pomoći Petru R. posle krivičnog dela.Izvor:
Blic.rs
 
Top