Šta je novo?

U ISTANBULU Odbojkaši Srbije: Videli smo strašne scene, imali smo sreće

Učlanjen(a)
24.07.2010
Poruka
6.014
U ISTANBULU Odbojkaši Srbije: Videli smo strašne scene, imali smo sreće

c4abbfca0e59c53ea77bb01b693cb449.jpeg


Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da su svi u ekipi svesni tragedije koja se desila usled terorističkog napada na aerodromu u Istanbulu i poručio da će ekipa, uprkos svemu, biti spremna za turnir Svetske lige u Teheranu.

"Velika tragedija sigurno. Na svu sreću ništa se ozbiljno nije desilo nama i mi, koliko god da je ovo strašna tragedija, moramo svu našu koncentraciju i misli da usmerimo ka turniru u Teheranu. Nadam se da će ostatak puta proći u normalnom stanju i da ćemo od četvrtka praktično biti u punom pogonu za predstojeće utakmice", izjavio je Grbić.

Prema njegovim rečima, srpski reprezentativci su "dovoljno svesni, pametni i zreli da znaju kakva je bila situacija i šta se desilo".

"Mislim da jedan, dva treninga neće mnogo promeniti stvari. Mi smo stvarno dosta toga odradili ovo nam apsolutno neće poremititi pripremu za završni turnir. Izgubili smo možda jedan trening, koji bi bio oporavljajućeg karaktera", istakao je Grbić.

Kapiten Dragan Stanković smatra da je posle svega biulo čudno što je uopšte dozvoljeno avionima da sleću u Istanbul posle napada.

"Bili smo bezbedni što smo ostali u avionu, na sred piste, tako da smo bili daleko od mesta događaja. Posle kada smo videli šta se dogodilo, jer smo prošli bukvalno pored tog mesta, videli smo da smo "za dlaku" izbegli to što se desilo. Nadam se da ćemo u drugom delu dana uspeti da poletimo i da ćemo stići u Iran. Svu snagu i energiju usmeravamo na naredne tri utakmice i one su u ovom trenutku najbitnije", poručio je Stanković.

Reprezentativac Srbije Nikola Rosić takođe smatra da će ekipa uspeti da se "izdigne iznad situacije".

"U samom avionu smo sve podneli u dobroj atmosferi, smireno i pozitivno. Međutim, kasnije kada smo prolazili kroz aerodrom i kada su nas sprovodili do autobusa koji nas je vozio u hotel, bilo je zastrašujuće videti sve to jer smo bili blizu mesta događaja. Mene je lično uhvatilo neko razmišljanje kad se sve smirilo, vraćale su se neke scene, ali mislim da ćemo uspeti da se izdiggnemo iz toga i koncetrišemo se na utakmice koje nas čekaju u Iranu", rekao je Rosić.

Tim menadžer reprezentacije Laslo Lukač rekao je da je, bez dileeme, ovaj put najteži i zaista karakterističan.

"Nikad se do sada nije desilo da zbog nevremena ne poletimo i da let bude otkazan. Imali smo ceo dan problema da sredimo novi dolazak u Teheran, međutim drugu noć smo imali ovaj napad, koji je zaista tragičan za turski narod i za ceo svet. Ono što me raduje je da da sam imao veliku podršku svih članova naše ekspedicije koja broji 22 člana. Imali smo i pomoć konzula Zorana Markovića, kao i veliku podršku Turkiš Erlajnsa, koji je u ovoj haotičnoj situaciji odradio posao kako treba", poručio je Lukač.

Odbojkaši Srbije trebalo bi u sredu u 19.50 sati da polete iz Istanbula za Teheran.

(Tanjug)


Izvor: sport.blic.rs
 
Top