Šta je novo?

U Buenos Ajresu od knjiga napravljen toranj visok 25 metara

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
U Buenos Ajresu od knjiga napravljen toranj visok 25 metara


book1.jpg


"Knjiška kula vavilonska" otvorena je do 28. maja kada će posetiloci moći da se popne na kulu i uzme knjigu na jeziku koji odabere.


Ogromna umetnička instalacija argentinske umetnice Marte Minujin "Knjiška kula vavilonska" ("Torre de Babel de Libros") svečano je otvorena na trgu San Martinu u glavnom gradu Argentine, povodom imenovanja Buenos Ajresa za UNESCO-ovu svetsku prestonicu knjige.


book2.jpg


Grad Buenos Ajres angažovao je Martu Minujin za monumentalnu umetničku instalaciju spiralnog tornja visokog 25 metara, na devet spratova, napravljenog od 30.000 knjiga iz celog sveta. U projektu su učestvovale ambasade brojnih zemalja donacijom knjiga na svojim jezicima, kao i brojni građani Buenos Ajresa i turisti.

"Knjiška kula vavilonska" biće otvorena do 28. maja kada će određeni broj posetilaca moći da se popne na kulu i uzme jednu knjigu na jeziku koji odabere.


Po završetku manifestacije, ostatak knjiga biće preseljen u prvu višejezičnu knjižaru u Buenos Ajresu, gde će se nalaziti knjige na 50-ak jezika iz celoga sveta.


MC Portal
 
Top