Šta je novo?

U bandi „Pink Panter“ i bivša košarkašica Crvene zvezde

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
U bandi „Pink Panter“ i bivša košarkašica Crvene zvezde


Blic


Bivša košarkaška reprezentativka Jugoslavije i Crvene zvezde Olivera Vasić Ćirković jedna je od troje Srba uhapšenih u Atini zbog sumnje da su kao pripadnici bande „Pink Panter” planirali oružanu pljačku, saznaje “Blic”. Sa njom su uhapšeni i Srbin Milan Kostić (20) i još jedan muškarac čiji se identitet utvrđuje.

226058_1003-grcka-polocija-foto-afp_f.jpg


Grupa uhapšena ispred elitne zlatare u centru Atine

Akcija je počela u ponedeljak kada je patrola policije na ulici kod jedne zlatare primetila dvojicu maskiranih muškaraca.

- Muškarci su nosili perike, što je bilo sumnjivo policijskoj patroli, koja je zbog toga pokušala da ih legitimiše. Kada su primetili policajce, maskirani muškarci su se odmah dali u beg. Policija je, ipak uspela da stigne jednog muškarca, i da ga uhapsi, dok je drugi u tom momentu izvadio pištolj i počeo da puca na policajce. U razmeni vatre, jedan policajac je pogođen u nogu, dok je muškarac koji je bežao pao, pogođen sa tri hica - kaže za „Blic” izvor blizak istrazi.

Ranjeni begunac ubrzo je prebačen u bolnicu, gde je operisan i, kako „Blic” saznaje, u stabilnom je stanju. Za to vreme policija je saslušala prvog uhapšenog.

225982_0104-vasic-kosarka_hs.jpg

Olivera Vasić Ćirković

- Utvrđeno je da se radi o Milanu Kostiću, koji za ranjenog prijatelja tvrdi da je državljanin Srbije. Identitet ranjenog muškarca, starog 36 godina, još nije utvrđen jer je u Grčkoj koristio lažni slovenački pasoš - kaže izvor „Blica”.

Ispitivanjem kontakata koje je uhapšeni Kostić imao u Grčkoj policija je ubrzo otkrila i vezu s jednom ženskom osobom, takođe državljankom Srbije.

- Policija je potom upala u njen atinski iznajmljeni stan i pronašla maske i perike, alat za obijanje, pištolj i lažne pasoše. Tek kada su utvrdili ko je ona, posumnjalo se da je član bande „Pink Panter”. Naime, žena koja je bila ne vezi sa dvojicom sumnjivih Srba je Olivera Vasić Ćirković za koju Grci već imaju otvoreni krivični dosije - kaže naš izvor.

Olivera je i 2006. hapšena na ostrvu Krit, gde je sa trojicom saučesnika planirala pljačku zlatare u hotelu u gradu Hersonis.

- Pljačkaši su, međutim, doživeli peh. U nameri da onesposobe alarm, presekli su pogrešan kabl, nakon čega se alarm oglasio, a odmah je reagovala i policija koja je uhapsila pljačkaše - navodi naš izvor.

Upravo zbog Olivere, grčka policija slučaj od ponedeljka i povezuje sa grupom „Pink Panter”, iako uhapšeni Kostić do sada nije imao dosije koji bi ga povezao s ovom pljačkaškom grupom.


[TABLE="class: antre_c back_c_1"]
[TR]
[TD]Vođa promenio prezime

Beograđanin Marko Grinvald (41), vođa grupe „Pink Panter” uhapšen u Beču prošle nedelje zbog krađe dve umetničke slike iz zamka iz Italije čija je vrednost 1,2 miliona evra i ubistva saobraćajnog policajca Nikole Savarina (47) u Milanu, u knjigu srpskih državljana upisan je kao Marko Matić. Osumnjičeni Grinvald koristio je i lažni identitet na ime Andrej Debeljak, a osim njega uhapšeni su i njegovi saradnici Austrijanci Klos Johanes, Ana Saso, i Haris Hodžik, kao i državljani Srbije Zoran Pavlović, Dragan Sain Sinko i Branislav Stojkov, u čijem stanu su i nađene slike.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
Top