Šta je novo?

U akciji "toplica" uhapšen rade atić

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
U AKCIJI "TOPLICA" UHAPŠEN RADE ATIĆ
Utorak, 2. Novembar, 2010.| Autor: Agencija FoNet

26357.jpg

BEOGRAD - Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Policijskom upravom u Novom Sadu, u akciji pod nazivom "Toplica", uhapsili su Radeta Atić (58), za kojeg se sumnja da je još jedan član organizovane kriminalne grupe, koja je protivpravno prisvojila preko 50 miliona dinara.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije se podseća da je, zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više krivičnih dela prevare, falsifikovanja isprave, zloupotreba službenog položaja i pranje novca, već uhapšeno 13 lica.


Oni se sumnjiče da su, kao organizovana kriminalna grupa u periodu od februara do oktobra 2010. godine, na osnovu falsifikovanih ličnih karti i putnih isprava, registrovali veći broj preduzeća na teritoriji Novog Sada, Beograda i Sremske Mitrovice (Izzi, Tajm 28, Drag&Drop, Johaness). Predstavljajući se lažno, dovodili su u zabludu veći broj preduzeća sa teritorije Srbije da im na odloženo plaćanje isporuče robu koju nisu imali nameru da plate. Potom su, bez evidencije u poslovnim knjigama preduzeća, tu robu prodavali za gotov novac, izbegavajući dalji kontakt sa isporučiocima robe.


Organizatori i članovi ove grupe su se u pomenutom periodu, na osnovu falsifikovanih ugovora o kupoprodaji nekretnina, upisivali kao vlasnici predmetnih nekretnina na teritoriji Novog Sada, koje su zatim nudili na prodaju. Na taj način, sumnja se da su na štetu raznih pravnih lica sa teritorije Srbije, kao i stvarnih vlasnika nekretnina na teritoriji Novog Sada, pribavili protivpravnu imovinsku korist u, do sada utvrđenom, iznosu od preko 50 miliona dinara.


Uhapšeni su Dejan Marjanović (1976) iz Novog Sada, osumnjičen da je organizator kriminalne grupe, kao i Igor Perović (1977), Dragan Lukač (1960), Jožef Feldeak (1970), Ivana Popin (1983), Nada Divljan (1968), Goran Macura (1974), Novica Rakočević (1967), Aleksandar Bojović, Mirko Pantić (1971), svi iz Novog Sada, kao i Zoran Suknjaja (1969) iz Futoga, Igor Gas (1979) iz Sremske Mitrovice i Stojan Pavićević (1955) iz Nikšića. Svi osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni dežurnom istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.


S obzirom na činjenicu da je ova organizovana kriminalna grupa delovala u dužem vremenskom periodu, kao i na činjenicu da još nije utvrđen tačan broj oštećenih pravnih i fizičkih lica, potrebno je da se oštećeni jave na broj telefona 011/31-39-928, navodi se u saopštenju.
 
Top