Šta je novo?

Tužilaštvo: Provereni navodi za 24 privatizacije preduzeća

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Tužilaštvo: Provereni navodi za 24 privatizacije preduzeća


Tanjug, FoNet |Portparol Republičkog javnog tužilastva Tomo Zorić izjavio je danas da je tužilaštvo proverilo sve navode o privatizacijama 24 preduzeća koje je zahtevala Evropska komisija i o tome je blagovremeno obavestilo, napominjući da su povodom spornih privatizacija pokrenuti pretkrivični i krivični postupci.

"Proveravane su pojedinačne odluke i akti koji su donošeni u postupcima privatizacije i pokrenuti su negde pretkrivični, a negde krivični postupci, između ostalih, za Mobtel - protiv Bogoljuba Karića i drugih lica, Nacionalne štedionice, C marketa, Šinvoza, Srboleka, Sartida, Jugoremedije", rekao je Zorić Tanjugu.

Poslednja privatizacija za koju je tražena provera obavljena je 2007. godine, kazao je Zorić.

"Tužilaštvo Srbije odlučno je da sve te privatizacije iz prošlosti ispita do svakog detalja, jer od naših rezultata zavisi evropska perspektiva naše države", naglasio je Zorić i poručio da u ovim postupcima "neće i ne može biti zaštićenih".

Tužilaštvo će, kako je naveo, i ubuduće redovno informisati o rezultatima rada i preduzetim koracima Evropsku komisiju i javnost Srbije.


Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen je rekao da je istraga u toku za deset privatizacija i naveo da je siguran da će biti rezultata.

"U deset predmeta istrage su u toku, a u određenom broju predmeta istrage su zaustavljene još pre 2007. godine", rekao je Homen.

 
Top