Trudnica hoće da popije otrov

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Drama u Srpskom Itebeju

Trudnica hoće da popije otrov

Izvor: Blic Lj. S. | 11. 11. 2010. - 00:02h

Zrenjanin - Žana Međa, trudnica iz Srpskog Itebeja, sela u opštini Žitište, koja je zbog izuzetno teške materijalne situacije u kojoj živi pre dva dana pretila da će se zapaliti, juče se ponovo zaključala sa svojim sinom od godinu i po dana. I dok su ispred kuće bili njen suprug, policija i radnici Centra za socijalni rad, ona je odbijala da izađe i pretila da će popiti otrov.
89432_1023-srpski-itebej-zana-1--foto-lj-stupar_f.jpg

Ne veruje više nikome: Žana Međa

- Niko mi ništa ne pomaže, teško živimo, obraćala sam se svima za pomoć, ali ništa. Evo ih ispred mojih vrata, ubiću i sebe i dete. Niko neće da mi pomogne, spremila sam punu šolju otrova i za sebe i za dete. Popiću to. Dva dana ništa nismo jeli, jer nemamo, ništa nemamo, kuća se ruši - kazala je u telefonskom razgovoru za “Blic” Žana.

- Tu su doktori, nisam poludela, ne verujem više nikome, pomoći nam nema, a svaki čas treba da se porodim. Prodavala sam svoje rite da imam da se prehranim - dodaje Žana.

Ova žena živi sa suprugom i sinom u trošnoj kući u Srpskom Itebeju, bez struje i vode. Oboje su bez posla, a poslednji put dobili su 6.000 dinara od socijalne pomoći.

Zbog nemaštine i bezizlazne situacije Žana je pre dva pokušala da se zapali, ali se situacija smirila nakon razgovora sa radnicima Centra za socijalni rad.
Ilustrujući tešku situaciju u kojoj su se našli njen suprug Dragan Nikolin kaže da nemaju čime da se prehrane te da su dužni novac za mleko.

- Uzimali smo mleko od komšinice, ali više neće da nam daje bez novca, dužni smo joj novac za 17 litara mleka, a mi para nemamo. Život nam je katastrofa, a Centar za socijalni rad nam je upropastio život. Izbacili su nas na ulicu. Živeli smo u Đure Jakšića, ali su nas izbacili sad živimo ovde i svaki čas ova kuća može da se sruši. Mali je bolestan, pre neki dan je izašao iz bolnice, ima bronhitis, ali niko ne želi da nam pomogne - rekao je revoltirano Nikolin ukazujući da nema posao.

Direktor Centra za socijalni rad u Žitištu Dušan Bekić kaže da ta ustanova radi po zakonu.

- Njih dvoje primaju socijalnu pomoć i jednokratne pomoći kao i ostali socijalno ugroženi stanovnici naše opštine. Žana i Dragan se žale da nemaju gde da stanuju, ali nije u nadležnosti Centra za socijalni rad da rešava stambena pitanja. Prilično sam uzrujan. Dragan me je maločas vređao, pretio da će me ubiti, ne znam šta da vam kažem, on me optužuje i misli da sam ja jedini krivac. O njihovom problemu upoznao sam predsednika opštine, razgledali smo neke kuće i učinićemo sve što je u našoj moći - kazao je Bekić.

Natrag