Trojica policijskih inspektora pred sudom
Izvor: Blic V. Lojanica | 04. 07. 2011. - 11:29h
UŽICE – Trojica policijskih inspektora Ivan Šopalović, Ivica Vukajlović i Đorđe Stojanović, uhapšenih u aprilu zbog sumnje da su iz sefova Policijske uprave Užice ukrali i preprodali 1,12 kilograma heroina, danas su pred istražnim sudijom Višeg suda u Užicu negirali krivicu i zatražili da im bude ukinut pritvor.
- Nisam učinio delo za koji me terete. Nestanak droge utvrđen je deset i po meseci pošto sam razrešen dužnosti. Za tri godine procesuirao sam dvadesetak policijskih službenika, kao i decu nekih policajaca zvog raznih krivičnih dela. Zbog toga sam postao neprijatelj ljudi iz policije koji mi se sada svete - izjavio je Ivan Šopalović, nekadašnji šef kriminalističke policije PU Užice.
Njegovi branioci Branislav Tapušković i Slobodan Pajović naveli su da tužilac do sada nije izneo ni jedan dokaz koji bi potvdio Šopalovićevu krivicu i naveli da je čudno što do sada još nije izvršeno veštačenje vrednosti nestale droge.
Odluka da li će uhašenim inspektorima pritvor biti produžen biće doneta do 8. jula.