Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Tri sužnja socijalizma: Vlado Dapčević (1987)

  • Začetnik teme den78
  • Datum pokretanja
den78

den78

Tri sužnja socijalizma: Vlado Dapčević (1987)Reditelj Božidar Kalezić i novinar Slavko Ćuruvija razgovaraju u požarevačkom zatvoru sa Vladom Dapčevićem, jednim od najpoznatijih ibeovaca.
Robijaš Vlado Dapčević - Najpoznatiji politički zatvorenik bivše Jugoslavije, komunista, ibeovac, koji je za ostvarenje svojih ideja žrtvovao sve što je mogao. Bio je hapšen i zatvaran i pre rata, i posle rata, hapšen i na Istoku i na Zapadu. Sa Vladom Dapčevićem razgovarali su autor Božidar Kalezić i novinar "Borbe" Slavko Ćuruvija. Emisija je snimljena u aprilu 1987. godine dok je Dapčević bio na izdržavanju kazne u Požarevcu. "I bolji su od mene pomrli ovdje. Ovdje je umro Vasa Pelagić, ovdje se razbolio i poslije i umro Svetozar Marković... da ne pominjem druge, ove manje poznate. Ja, ja sam tu, zato što nekome to treba" - kaže na početku intervjua Vlado Dapčević. Vlado Dapčević je pušten sa robije 1989. godine nakon četrnaest godina provedenih u samici požarevačkog zatvora. Odlukom najviših državnih ličnosti tog vremena, ova emisija je bila zabranjena, a emitovana tek posle četiri godine stajanja "u bunkeru".

- Učesnici: Vlado Dapčević, Božidar Kalezić, Slavko Ćuruvija.
- Autor Božidar Kalezić, filmski snimatelj Zoran Sinđelić, snimatelj zvuka Aleksandar Arnautović, producent Rade Pejčinović, obrada zvuka Rihard Merc, pomoćnik reditelja Đura Mrđa, montažer slike i tona Vera Baronijan.
- Proizvedeno 1987; Redakcija dokumentarnog programa, urednik Srebrenka Ilić.

Tri.suznja.socijalizma.Vlado.Dapcevic.1987.576p.WEBRip.x264-den78

Multi | 512 mb | 768x576 | 00:47:45 | AVC/AAC
[HIDE-POSTS]
Kod:
https://openload.co/f/MRYSmbo6F18/Tri.suznja.socijalizma.Vlado.Dapcevic.1987-den78.rar
https://uptobox.com/zbg3zkqg1exi
[/HIDE-POSTS]
 
Top