Šta je novo?

Tri sestre (2014)

  • Začetnik teme Torrent Maniak
  • Datum pokretanja
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
Tri sestre (2014) TV teatar

Drama "Tri sestre" Antona Pavloviča Čehova je večna priča o neostvarenim snovima i prolaznosti ideala.

Rediteljka Ivana Vujić postavila je ovo remek delo na scenu beogradskog BITEF teatra, a uloge tri Čehovljeve junakinje poverila je, na premijeri, Ružici Sokić, Branki Petrić i Radi Đuričin. Kasnije je Ružicu Sokić zamenila Danica Ristovski.

"U velikom komadu dramskog klasika, velike uloge igraju tri velike zvezde našeg glumišta, u zrelom dobu. One igraju komad o smislu života. Igraju smisao svog života. Na pitanje komada "Tri sestre", o smislu života, odgovor tražimo od umetnica koje znaju kako živeti, jer su već puno doživele", kaže o svojoj predstavi rediteljka, Ivana Vujić.

Posebnost ove predstave je da je Ivana Vujić u dramu uvela lik samog A. P. Čehova. Njega tumači Mirko Babić.

Za TV teatar, "Tri sestre" je adaptirala i režirala Andrea Ada Lazić. I u TV verziji, lik Čehova je na izuzetan način dramski tretiran, kao jedan od likova u radnji predstave.

Adaptaciju i dramaturgiju za Čehovljeve "Tri sestre" uradila je Slavenka Milovanović. Scenograf je bio Konstantin Bunuševac. Kostime je kreirala Dušica Knežević. Video je uradila Svetlana Volić. Izbor muzike je sačinila rediteljka, Ivana Vujić.

U predstavi "Tri sestre" Bitef teatra igraju: Danica Ristovski, Branka Petrić, Rada Đuričin, Mirko Babić, Konstantin Bunuševac, Dunja Mahorčić i Gorjana Stoiljković.
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
Top