Tražite partnera onlajn? Poštujte pravila zavođenja

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
MALI SAVETI

Tražite partnera onlajn? Poštujte pravila zavođenja

news_1593.jpg

Upoznavanje putem sajtova za društveno umrežavanje postaje sve "modernije“. Korisnici interneta sve češće svoje partnere pronalaze upravo u virtualnom svetu koji je postao pravo "igralište“ za svakojake ljubavne igrarije. Ali svaka igra ima svoja pravila i da biste pobedili morate ih poštovati.

Neobavezno onlajn čavrljanje se čini kao najjednostavnija stvar na svetu, ali ostaviti utisak, pogotovo razgovorom putem tastature je ipak teško. Upravo zbog toga u poslednje vreme sve više stručnjaka istražuje tu oblast, a na osnovu sprovedenih istraživanja daju i savete o tome kako se ponašati ukoliko želite zavesti osobu s kojom komunicirate putem sajtova za društveno umrežavanje.

- Nikada ne budite nestrpljivi je jedno od osnovnih pravila. Normalno je da s nestrpljenjem očekujete da upoznate osobu koju ste pronašli putem sajta za društveno umrežavanje, ali ipak pričekajte. Najprije pošaljite zahtev za prijateljstvo i nikako ne spominjite da ste već milion puta posetili njen ili njegov profil ili da ste virili u njihove albume. Započnite neformalni razgovor i pustite da se stvari odvijaju same od sebe. Također, ukoliko imate zajedničke prijatelje, ne bi bilo loše da se malo i kod njih raspitate o toj osobi pre no što se upoznate izvan virtualnog sveta.

- Sajtovi za društveno umrežavanje su i kreirane kako biste mogli ostati u kontaktu sa skoro svim vašim prijateljima, ali ipak pazite da ne preterate pa da izgleda kako svaki trenutak vašeg vremena provodite na profilima svojih prijatelja. Ne šaljite previše poruka i ne ažurirajte prečesto vaše statuse. Ne moraju svi znati šta ste toga jutra doručkovali.

- Još jedan savet je da budete ono što jeste. Ukoliko vas na primer ne interesuje sport nemojte ga ni navoditi kao svoj hobi samo kako biste impresionirali nekoga. Takođe, ukoliko među prijateljima imate osobu koja vam se sviđa nemojte u albumima objavljivati desetine fotografija na kojima ste sa bivšim partnerom.

- Nipošto se ne javljajte osobi koja vam se dopada svaki put kada vidite da je onlajn. Nemojte ostavljati utisak kao da po čitav dan sedite pored računara i samo čekate da se on ili ona pojavi onlajn. Naravno, nemojte se ni ustručavati od razgovora, ali svakako butite pristojni.

- Bez previše smajlija je takođe jedno od pravila. Kada razgovarate s prijateljima posve je normalno da koristite takozvane smajlije, ali kada razgovarate s nepoznatom osobom to baš i nije kulturno, a mogli biste izgledati i pomalo detinjasti.

Izvor: sarajevo-x.com

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
933
Preko neta,stvarno mozes da upoznas osobu ako bas to zelis. Pre nego sto udjete u vezu jako dobro se upoznate ovim putem,jedini problem je kriminal,koji je postao sve zastupljeniji na internetu,i toga se treba jako dobro paziti. Apelujem mladim neiskusnim korisnicima interneta,pa cak i iskusnim,da ukoliko vec traze ovim putem partnera,neka ga dobro upoznaju pre nego sto odu na sastanak uzivo!!! Najbolje da se vidite putem kamere. Jer slike moze da vam da bilo cije. Znaci ne zirute sa upoznavanjem uzivo dokne upoznas osobu dovoljno dobro!!! Dugacak je post kolege iznad i znam da ce neke mrzeti da citaju, AL' CITAJTE,jer moze pomoci!!!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
ispricacu vam istinit dogadjaj. moj najbolji ortak, haker, ishakuje preko neta stranicu za online perfect contact i tu nadje curu koja je za njega bila kao san.

lepa, visoka, zgodna, salje ona njemu slike sa odecom, bez odece, sve ok sve cool, jos cura iz Srbije, ne mora daleko da ide. ode on jednog dana, dogovore se, ode u Leskovac da se nadju, da je konacno upozna i .... nadje se sa badzom od 150 kila, ko tri trokrilna ormara i jos peder a sve vreme salje slike svoje sestre koja je inace udata.

sta zakljucujemo iz ovoga?

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
ma kakva ljubav preko neta...ndjvz:fool:
ja sam protiv toga i ne vjerujem u te gluposti:fool:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
ispricacu vam istinit dogadjaj. moj najbolji ortak, haker, ishakuje preko neta stranicu za online perfect contact i tu nadje curu koja je za njega bila kao san.

lepa, visoka, zgodna, salje ona njemu slike sa odecom, bez odece, sve ok sve cool, jos cura iz Srbije, ne mora daleko da ide. ode on jednog dana, dogovore se, ode u Leskovac da se nadju, da je konacno upozna i .... nadje se sa badzom od 150 kila, ko tri trokrilna ormara i jos peder a sve vreme salje slike svoje sestre koja je inace udata.

Da ima ljudi kojima je mnooogo dosadno i zbog toga vremenom počinju da govore i prave svakakve boleštine. Tako i taj trokrilni...nego otkud mu slika sestre bez odeće :???:

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
pa znaš kako,jeste lepše ovako uživo uopznati devojku/dečka ali ima primera gde se i preko neta može naći srodna duša,drug je upozao devojku preko neta i zajedno su vec 2 god

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355

Zaključujemo da ako ti nisi kadar da u svom okruženju nadješ svoju "drugu polovinu" teško da ćeš naći i preko neta! Da me ne shvatite pogrešno - nemam ništa protiv druženja ovog tipa,čak dosta ljudi sam i upoznao na ovaj način,ali slati (recimo) intimu na net...to je već nešto sasvim drugo! Ako bih ja sad,recimo,hteo da nadjem devojku na netu,u startu bi otpala ona koja bi pristala da mi pošalje sliku bez odeće! :fool: Ako devojka takvo šta uradi,pa ona nema dostojanstva ni trunke,kao ni samopoštovanja i kako od takve osobe da očekuješ da poštuje bilo šta drugo kad nije u stanju poštovati sebe... Da i ne pričam o liku koji bi išao da se vidi sa takvom (da zanemarimo ono - šta ako se pojavi 150kg sala istog pola)! Pa,šta očekuješ,prijatelju??? Sex na ex??? Može,ali šta ako te sutra probudi tetka Sida?! :fool:

Natrag