Šta je novo?
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.949
Transformers (2007)screen.png
Transformers-2007-SF.png

info.png

Transformersi (engl. Transformers) je američki naučnofantastični akcioni film iz 2007. godine, zasnovan na svetu Transformersa, dok režiju potpisuje Majkl Bej, a izvršni producent je Stiven Spilberg. Glavne uloge u filmu igraju Šaja Labaf i Megan Foks, kao Sem Vitviki i Mikajla Bejns, koji su uvučeni u rat između dve frakcije Transformersa, dobrih Autobota i zlih Deseptikona. U filmu takođe glume Džoš Dumel, Tajris Gibson, Džon Vojt, Džon Turturo, dok su glasove Optimusu Prajmu i Megatronu dali Piter Kalen i Hjugo Viving. Kalen se vratio ulozi Optimusa Prajma prvi put posle 20 godina.

Producenti Don Marfi i Tom Desanto su 2003. napisali sinopsis, dok su Roberto Orsi i Aleks Kurcman napisali scenario. Izvršni producent Stiven Spilberg je izabrao Majkla Beja da režira film, uprkos tome što nije bio ljubitelj serije. Pod Bejovom režijom stvoreni su novi dizajni Transformersa, dok se Indastrijal lajt end medžik pobrinuo za kompjutersku animaciju. Oružane snage SAD i Dženeral motors su pozajmile vozila i vazduhoplove tokom snimanja filma, što je uštedelo novac za produkciju i doprinelo realističnijem izgledu borbenih scena. Uz veliku marketinšku kampanju, koja je uključivala stripove, igračke i video-igre, takođe su sklopljeni dogovori o reklamiranju proizvoda kompanija kao što su Dženeral motors, Burger king i Ibej.

Film je dobio mešane kritike od kritičara i publike. U vreme izlaska je bio 28. najuspešniji film svih vremena i peti najuspešniji film iz 2007. godine, sa zaradom od preko 709 miliona dolara širom sveta, a procenjeno je da je prodato 46 miliona karata za film u Sjedinjenim Državama. Film je osvojio četiri nagrade Društva za vizuelne efekte, a bio je nominovan i za tri Oskara, za najbolju montažu zvuka, najbolji miks zvuka i najbolje vizuelne efekte. Časopis Empajer je pohvalio Labafovu glumu, a obožavaoci su dobro prihvatili Kalenovo pozajmljivanje glasa Optimusu Prajmu, što je on prvi put učinio nakon serije iz 1980-ih. Film prate četiri nastavka: Osveta poraženog (2009), Tamna strana Meseca (2011), Doba izumiranja (2014) i Poslednji vitez (2017), kao i spin-of film, nazvan Bamblbi (2018).

Uzbudljiva priča o borbi Autobota i Deseptikona. Kad se njihova bitka nastavi na Zemlji, jedino što Deseptikonima stoji na putu do preuzimanja potpune moći je Sem Vitviki. Pridružite se borbi za spas čovečanstva u ovom izvrsnom avanturističkom filmu.


screen.png
01-Transformers-Action-2007-Eng-Rus-Multi-Subs-720p-H264-mp4-mp4.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.949
Transformers Revenge of the Fallen (2009)screen.png
Transformers-Revenge-of-the-Fallen-2009-SF.pngg

info.png

Transformersi: Osveta poraženog (engl. Transformers: Revenge of the Fallen) je američki naučnofantastični akcioni film iz 2009. godine, režisera Majkla Beja koji predstavlja nastavak filma Transformersi (2007) i drugi je film u istoimenom serijalu. Radnja je smeštena dve godine nakon prvog filma i prati Sema Vitvikija (Šaja Labaf), koji je uvučen u rat između Autobota, koje predvodi Optimus Prajm (Piter Kalen) i Deseptikona, koje predvodi Megatron (Hjugo Viving). Film je sniman od maja do septembra 2008. godine u Egiptu, Jordanu, Pensilvaniji, Nju Džerziju i Kaliforniji, kao i na vojnim aerodromima u Novom Meksiku i Arizoni. Poslednji je film u serijalu u kome se pojavila Megan Foks i koji je producirao DreamWorks Pictures, dok je buduće nastavke distribuirao Paramount Pictures.

Film je premijerno prikazan 8. juna 2009. godine u Tokiju, a u američkim bioskopima je realizovan 24. juna iste godine. Dobio je uglavnom negativne kritike, a mnogi kritičari ga smatraju inferiornijim u odnosu na prvi film. Na meti kritičara našli su se filmska radnja, scenario, prost humor, likovi, gluma i vreme trajanja, dok su pohvalili vizuelne efekte, akcione scene muziku i nastup Kalena i Vivinga. Film je osvojio tri nagrade Zlatna malina i postao je film sa najvećom zaradom koji je osvojio ovu nagradu za najgori film. Film je nadmašio svog prethodnika po zaradi, zaradivši preko 402 miliona dolara u Americi i Kanadi i preko 434 miliona dolara u ostatku sveta, za ukupnu zaradu od preko 836 miliona dolara, što ga je učinilo četvrtim filmom po zaradi iz 2009. godine. Sa preko 11 miliona prodatih primeraka za kućne medije te godine, našao se na vrhu američke liste najprodavanijih filmova. Prati ga nastavak Transformersi: Tamna strana Meseca iz 2011. godine.

Bitka za Zemlju je završena, ali je bitka za prevlast u univerzumu tek započela. Po povratku na Sajbertron, Starskrim preuzima komandu nad Deceptikonima i odlučuje da se vrati na Zemlju svom snagom. Autoboti koji veruju da je mir moguć otkriće da je Skorpioniks ukrao Megatronovo mrtvo telo iz vojne baze i da ga je oživeo koristeći svoju sopstvenu iskru. Sada se Megatron vraća u potrazi za osvetom uz podršku Starskrima i Deceptikona. Zato će Autoboti, sa svojom pomoći na putu, morati da se suoče sa nečim mnogo većim od onoga što može da se vidi golim okom.


screen.png
02-Transformers-Revenge-Of-The-Fallen-IMAX-2009-Eng-Rus-Multi-Subs-720p-H264-mp4-mp4.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.949
Transformers Dark of the Moon (2011)screen.png
Transformers-Dark-of-the-Moon-2011-SF.png

info.png

Transformersi: Tamna strana Meseca (engl. Transformers: Dark of the Moon) je američki naučnofantastični film iz 2011. godine, režisera Majkla Beja. Treći je film u serijalu Transformersi i nastavak je filma Transformersi: Osveta poraženog iz 2009. godine. Takođe je i prvi film u ovom serijalu čiju ko-produkciju nije radio Drimvorks, ostavljajući studio Paramaunt pikčers kao jedinog distributera. U glavnim ulogama su Šaja Labaf, Džoš Dumel, Džon Turturo, Tajris Gibson, Rouzi Hantington-Vajtli, Patrik Dempsi, Kevin Dan, Džuli Vajt, Džon Malkovič i Franses Makdormand. Smeštena tri godine nakon prethodnog filma, radnja prati poslednje ratne dane Autobota i Deseptikona dok se bore za posedovanje moćne tehnologije iz svog matičnog sveta, koja se srušila na Zemljinom Mesecu kako bi obnovili svoj dom.

Scenario je napisao Eren Kruger. Film je sniman sa standardnim 35 mm kamerma, kao i sa specijalno razvijenim 3D kamerama na lokacijama koje uključuju: Čikago, Floridu, Indijanu, Milvoki, Moskvu i Vašington. Film je renderovan posebno za 3D format, dok su vizuelni efekti uključivali još kompleksnije robote, zbog čega je bilo potrebno više vremena za renderovanje. U maju 2011. je najavljeno da je Paramaunt pomerio datum izlaska filma sa 1. jula na 29. jun, u cilju praćenja ranih filmskih recenzija.

Ekskluzivne rane premijere filma u odabranim 3D i IMAKS bioskopima su se održale 28. juna 2011, jednu noć pre zvaničnog izlaska filma. Film je dobio pomešane kritike od strane kritičara, koji su pohvalili specijalne efekte, akcione scene, muziku, 3D efekte, kao i glumu Pitera Kalena i Lenarda Nimoja, ali su kritikovali dužinu trajanja filma, priču, glumu i scenario. Film je širom sveta zaradio preko 1,1 milijardi dolara, što ga je učinilo drugim filmom po zaradi iz 2011. godine, najuspešnijim filmom iz serijala Transformersi i desetim filmom uopšte koji je zaradio preko milijardu dolara. Kao i prvi film, bio je nominovan za nagradu Oskar u kategorijama: najbolja montaža zvuka, najbolji miks zvuka i najbolji vizuelni efekti. Prati ga nastavak Transformersi: Doba izumiranja iz 2014. godine.

Ljudska rasa je opet u opasnosti. Misteriozni događaj iz Zemljine prošlosti preti da pokrene toliko veliki rat da sami Transformersi neće moći da spasu planetu. Kada astronauti Apola 11 otkriju olupinu Sentijel Prajma na površini našeg prirodnog satelita, donesu je na planetu Zemlju. Ali, Sentijel Prajm nije bio jedini vanzemaljski objekat na Mesecu, i kada zli, novi neprijatelj otkrije svoje lice, Sem Vitviki i Autobotsi moraju da se bore protiv mračnih sila da bi odbranili naš svet od sveopšteg zla Diseptikona.screen.png
03-Transformers-Dark-Of-The-Moon-Action-2011-Eng-Rus-Multi-Subs-720p-H264-mp4-mp4.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.949
Transformers Age of Extinction (2014)screen.png
Transformers-Age-of-Extinction-2014-SF.pngg

info.png

Transformersi: Doba izumiranja (engl. Transformers: Age of Extinction) je američkinaučnofantastični akcioni film iz 2014. godine, režisera Majkla Beja. Četvrti je film u istoimenom serijalu i nastavak je filma Transformersi: Tamna strana Meseca (2011), dok se radnja odvija pet godina nakon događaja iz tog filma. Scenario je napisao Eren Kruger, sa Stivenom Spilbergom i Bejom kao izvršnim producentima. U glavnim ulogama su Mark Volberg, Stenli Tuči, Kelsi Gramer, Nikola Pelc, Džek Rejnor, Sofija Majls, Li Bingbing, Titus Veliver i Ti Džej Miler. Film ne uključuje ljudske likove iz prethodnih filmova, dok se umesto njih pojavljuju novi ljudski protagonisti, kao i mnogi novi Transformersi, uključujući Dinobote. Transformersi iz prethodnih filmova koji se i ovde pojavljuju su Optimus Prajm, Bamblbi, Rečet, Brejns i Megatron (sada poznat kao Galvatron). Film je realizovan 27. juna 2014. godine u IMAKS i 3D formatima.

Ovo je bio prvi film koji je snimljen manjim digitalnim IMAKS kamerama, kao i drugim filmskim formatima, među kojima su IMAKS 70 mm filmske kamere, digital stereo 3D, anamorfički i sferni 35 mm film. Film je dobio negativne kritike od strane kritičara, koji su kritikovali vreme trajanja, glumu, scenario i režiju, dok su neki pohvalili montažu. Ostvario je finansijski uspeh, zaradivši 1,104 milijardi dolara širom sveta, što ga je učinilo najuspešnijim filmom iz 2014. godine, drugim najuspešnijim filmom iz serijala i 19. filmom koji je zaradio preko milijardu dolara. Takođe je bio i jedini film iz 2014. koji je zaradio preko milijardu dolara. Prati ga nastavak Transformersi: Poslednji vitez iz 2017. godine.

Film počinje posle epske bitke koja je ostavila grad u ruševinama, ali je svet spašen. Dok ljudi pokušavaju da vrate svoje živote u normalu, jedna sumnjiva grupa će se pojaviti sa željom da iskontroliše tok istorije, dok će drevna, moćna, nova opasnost prestraviti žitelje Zemlje. Uz pomoć nove ekipe ljudi, Optimus Prajm i Autoboti će se suprotstaviti najstrašnijem izazovu do sad. U neverovatnoj avanturi, oni će biti upleteni u rat između dobra i zla koji će dovesti do završne borbe po celom svetu.


screen.png
04-Transformers-Age-Of-Extinction-IMAX-2014-Eng-Rus-Multi-Subs-720p-H264-mp4-mp4.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.949
Transformers The Last Knight (2017)screen.png
Transformers-The-Last-Knight-SF.png

info.png

Transformersi: Poslednji vitez (engl. Transformers: The Last Knight) je američki naučnofantastični film iz 2017. godine, režisera Majkla Beja. Peti je deo franšize Transformersi i nastavak je filma Transformersi: Doba izumiranja (2014). Svoje uloge iz prethodnih filmova repriziraju Mark Volberg, Džoš Dumel, Džon Turturo i Glen Moršauer, dok se kao novi likovi pojavljuju Lora Hadok, Izabela Moner, Džerod Karmajkl, Santijago Kabrera i Entoni Hopkins. Glasove transformersima pozajmljuju Piter Kalen, Frenk Velker, Džema Čen, Erik Adal, Džim Karter, Omar Si, Ken Vatanabe, Džon Gudman i drugi.

Film je premijerno prikazan 18. juna 2017. u Londonu, dok je u američkim bioskopima realizovan 21. juna iste godine. Dobio je negativne kritike od strane kritičara, koji su kritikovali dužinu trajanja, priču, režiju, narativ, glumu, scenario, kinematografiju i konstantne promene formata tokom filma, a ovo je takođe i najgore ocenjeni film u celom serijalu. Nominovan je za deset nagrada Zlatna malina, među kojima su i one za najgori film, najgoreg režisera i najgoreg glumca (Volberg). Prvi je film u serijalu koji nije ostvario komercijalni uspeh, zaradivši 605 miliona dolara širom sveta, naspram budžeta koji je iznosio između 217–260 miliona dolara, sa procenjenim gubitkom od 100 miliona dolara za Paramount i Hasbro.

Nastavak kultne franšize će nas provesti kroz daleku prošlost do savremenog doba i objasniti postojanje Transformersa još od davnina. Uz do sada neviđene efekte i fantastičnu priču, svi voljeni likovi će se okupiti u ovom nastavku, uz pojačanje nekih od najvećih glumačkih imena koja će potvrditi da je ovo nastavak za pamćenje.

screen.png
05-Transformers-The-Last-Knight-IMAX-2017-Eng-Rus-Multi-Subs-720p-H264-mp4-mp4.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.949
Transformers Bumblebee (2018)screen.png
Transformers-Bumblebee-SF.png

info.png

Bamblbi (engl. Bumblebee) je američki naučnofantastični akcioni film iz 2018. godine reditelja Trevisa Najta na osnovu istoimenog autobota iz serijala o Transformersima. Scenario potpisuje Kristina Hodson, dok su producenti filma Lorenco di Bonaventura, Tom Desanto, Don Marfi, Majkl Bej i Mark Varadijen. Muziku je komponovao Dario Marijaneli. Predstavlja prednastavak filma Transformersi snimljenog 2007. godine.

Glumačku ekipu čine Hejli Stajnfeld, Džon Sina, Horhe Lendeborg, Džon Ortiz, Džejson Draker, Pamela Adlon, Rori Markam i Piter Kalen. Svetska premijera filma je bila održana 21. decembra 2018. u SAD.

Budžet filma je iznosio 135 miliona dolara, a zarada 468 miliona dolara.

Tokom bekstva, godine 1987. Bamblbi pronalazi utočište na otpadu u malom gradu pored okeana, u Kaliforniji. Čarli (Hejli Stajnfeld) koja tek što će napuniti 18 godina i koja traži svoje mesto pod zvezdama, otkriva Bamblbija, u ranama i ožiljcima od bitke. Kada Čarli oživi Bamblbija, shvatiće da ovo nije obična, žuta Folksvagen buba.

screen.png
06-Transformers-Bumblebee-Action-2018-Eng-Rus-Multi-Subs-720p-H264-mp4-mp4.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Top