Šta je novo?

Toplane još nisu zatražile poskupljenje grejanja

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Toplane još nisu zatražile poskupljenje grejanja


Tanjug |Toplane u Srbiji još nisu zatražile poskupljenje grejanja zbog poskupljenja gasa i ostaje da se vidi da li će od 1. novembra, kada stupaju na snagu nove cene gasa, građani plaćati i skuplje grejanje, izjavio je danas Tanjugu predsednik Udruženja toplana Srbije Milovan Lečić.

On nije mogao da precizira da li će i za koliko grejanje poskupeti zbog nove cene gasa, što će zavisiti od toga da li će svaka toplana pojedinačno zatražiti poskupljenje i da li će to odobriti lokalna samouprava u čijoj je to nadležnosti.

Ne mora da znači da će sve toplane u Srbiji koje koriste gas kao energent već od novembarskih računa korigovati cene grejanja, istakao je Lečić i naglasio da svaka toplana u saradnji sa lokalnom samoupravom treba da proceni na koji način će da nadoknadi tu razliku nastalu zbog veće cene gasa.

Nijedna toplana nije zatražila korekciju cena grejanja u odnosu na sadašnje cene gasa, rekao je Lečić i dodao da ni tokom prethodne grejne sezone nisu uklonjeni dispariteti između cena energenata i cena gasa.

U Srbiji će gas poskupeti od 1. novembra za domaćinstva 10 odsto, a za privredu 15 odsto.
 
Top