Šta je novo?

Top 7 mudrosti za lepšu kožu!

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.859
Top 7 mudrosti za lepšu kožu!

Ljepota.ba




Pročitajte ove univerzalne savjete velikih magova kozmetike koji će vam pomoći da održite vašu kožu lijepom i mladolikom!

1. Voda je osnovni uslov ljepote i zdravlje – kako u smislu ispijanja, tako i tretiranja kože i kose. Ako ne zaljevate cvijeće, ono će uvenutu. Vaša koža reguje na isti način. U idealnom slučaju vaša koža ima potencijal da izgleda prelijepo kao latica cvijeta.
2. Najvažnije od svega jeste dobro čišćenje kože – minimalno dva puta dnevno.
3. Ipak, čišćenje nije dovoljno. Koža obično dehidrira nakon upotrebe sredstava za čišćenje (losiona, pilinga i sl.), te biste nakon toga trebali nanijeti kremu ili tonik za lice.
4. Najveći zločin za kožu je sunčanje, posebno nakon treće decenije života.
5. Ne odvajajte se od ogledala, mislimo na ogledalce koje možete staviti u kozmetičku torbicu. Nakon svake etape šminkanja provjerite učinak. Ružno je vidjeti nekoga ko je pretjerao sa šminkom.
6. Obavezno se šminkajte, ali umjereno. Ritual šminkanja i njegovi efekti donose veliko zadovoljstvo. Svijet bez boja, oblika, tekstura i mirisa bio bi prava mizerija.
7. Najbolji proizvod za vas je onaj koji pruža osjećaj blaženstva. To naravno ne mora biti niti onaj najskuplji, niti onaj koji je posljednja riječ kozmetičke tehnologije.





 
Top