Šta je novo?

Timok umesto Teleoptika u PLS?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
ZAJECAR U <3 ... AJMO TIMOK :)

4901927554a5c8bc6e7188849027046_big.jpg
Pred početak nove sezone u Prvoj ligi Srbije još nije poznato ko će učestvovati u borbi za plasman u elitnu Super ligu u sezoni 2009/10.


Posle više pokušaja rešavanja situacije, dilema oko učešća Teleoptika u prvoligaškoj konkurenciji još nije otklonjena. Pokušaj da se problem reši je i pismo FK Partizan Izvršnom odboru FSS-a, u kojem se traži izmena "Pravilnika o registraciji", kako bi se na odgovarajući način obavile potrebne formalnosti.

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić o tome piše

"Fudbalskoj javnoasti je poznato da Teleoptik, na osnovu sporazuma potpisanog pre 15 godina, funkcioniše kao "B" ekipa Partizana, pa je u proteklom prvenstvu za "Optičare" nastupalo više igrača ustupljenih od strane našeg kluba. Koncept se poakazao uspešnim i za veliki broj talentovanih igrača, kojima je omogućio napredak u karijeri. Članovi reprezentativnih selekcija, koji su ponikli u omladinskoj školi Partizana, bili su i članovi Teleoptika."

"Stavom 4. člana 36. Pravilnika o registraciji FSS predviđeno je da u klubovima Super i Prve lige maksimalan broj ustupljenih igrača može da bude do četiri, od kojih dvojica iz istog kluba."

"Primenom ove odredbe Teleoptiku bi bilo onemogućeno da igra u prvoligaškoj konkurenciji, dok bi brojni mladi igrači iz omladinske škole Partizana bili stpirani u razvoju."

"Upravo iz tih razloga Partizan pokreće inicijativu da se po hitnom postupku promeni Pravilnik o registraciji igrača i na taj način što se više ne bi ograničavao broj ustupljenih igrača iz klubova Super u Prvu ligu Srbije. Procenili smo da ovom promenom ne bi bila ugrožena regularnost takmičenja, jer se radi o različitim ligama i da bi ta izmena bila u interesu ne samo Partizana i Teleoptika, već srpskog fudbala u celini. U mnogim zemljama Evrope uobičajena je pojava da u klubovima iz najviših rangova takmičenja imaju filijale."

"Ukoliko promena Pravilnika o registraciji igrača i klubova nije moguća, onda Teleoptik nema uslova da igra u Prvoj ligi Srbije, pa vas ovim putem zvanično obaveštavamo o tome."

Predlog bi mogao da prođe pod uslovom da se poštuje uobičajena procedura za promene propisa i pravilnika. Kada se izjasne opštinski i drugi savezi i definiše zvanični stav o njemu treba da se izjasni Komisija za pravna pitanja, a potom i Izvršni odbor. Problem je da je sada kasno da se sve to organizuje, pošto je u sredu 15. jula Izvršni odbor pa je moguće da Timok, poražen u baražu od Teleoptika, ipak postane član prvoligaškog društva.

Izvor b92
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
da... Izbacili ih na penale xD... To je bila godina 2003 kada je Partizan bio u haosu protiv Bjekovica i Zeke :mad:
 
Top