Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.317
The Boys From Brazil (1978) [1080]


screen.pngThe-Boys-From-Brazil-1978-SF.pngg
info.png
2dxnzfwdiim.png

The Boys from Brazil (ili Momci iz Brazila) je britansko-američki igrani film snimljen 1978. u režiji Franklina J. Schaffnera. Po žanru je triler, a radnja se temelji na istoimenom romanu Ire Levina. Protagonist, čiji lik tumači Laurence Olivier, je Ezra Lieberman, ostarjeli lovac na odbjegle nacističke ratne zločince, čija je glavna meta zloglasni ljekar Josef Mengele (čiji lik tumači Gregory Peck). Radnja prikazuje kako Lieberman, u nastojanju da locira Mengelea, postepeno otkriv njegov decenijama pripreman plan da, koristeći vlastita naučna dostignuća iz oblasti genetike i medicine, pokuša stvoriti Četvrti Reich.

The Boys from Brazil je poznat po prilično neobičnom castingu; Olivier, koji je dvije godine ranije u Maratoncu tumačio lik odbjeglog nacističkog zločinca, u ovom filmu je tumačio lovca na naciste modeliranog prema stvarnom liku Simona Wiesenthala; nasuprot tome, Gregory Peck, hollywoodski glumac koji je dotada gotovo uvijek tumačio savjesne pozitivce, glumio je jednog od najmonstruoznijih historijskih zlikovaca.

Film je doživio značajan uspjeh i imao priličan odjek u tadašnjoj javnosti. Tome je pridonijela aktualnost teme, odnosno nova medicinska dostignuća vezana uz bebe iz epruvete, kao i činjenica da je stvarni Mengele u trenutku snimanja bio u slobodi. Mengele se tada stvarno nalazio u Brazilu, ali je preminuo nekoliko mjeseci nakon premijere (a za što će javnost doznati tek 1985. godine).

Režija: Franklin J. Schaffner

Uloge: Gregory Peck, Laurence Olivier, James Masonscreen.pngThe-Boys-From-Brazil-1978-1080p-Blu-Ray-x264-YTS-AM-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

  • Prevod-hrv.zip
    30,7 KB · Pregleda: 4
Top