Šta je novo?

Tašmajdanski park kao nov - za posetioce sa psima poseban deo

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Tašmajdanski park kao nov - za posetioce sa psima poseban deo


Beoinfo M. P. | 25. 04. 2011. - 17:35h

Rekonstrukcija Tašmajdanskog parka je završena, ostala su samo fina doterivanja i ulepšavanja kao i završni radovi na fontani, izjavio je direktor JKP “Zelenilo-Beograd” Radovan Draškić. Park se već koristi pa se deca mogu igrati na raznim penjalicama, ljuljaškama i toboganima postavljenim za njih, dok će vlasnici pasa svoje ljubimce, u delu gde su deca i stariji, morati da šetaju na povodcu.
136891_1445340parkntasmajdanv_ig.jpg

Psi će moći slobodno da trče samo u delu koji je za to predviđen

– Staze i igrališta su u funkciji, kao i podloga za fitnes. Posađeno je 80.000 sadnica begonija u centralnoj leji, takozvanoj cvetnoj zoni, koja se nalazi imeđu Beogradske ulice i Crkve Svetog Marka. Ograđen je i potpuno spreman za korišćenje prostor za slobodno puštanje pasa, a korpe za odlaganje psećeg izmeta će biti postavljene do petka – rekao je Draškić.

Pomoćnik gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove Vladimir Terzin istakao je da će korpe biti postavljene u otvorenom delu parka, kao i u delu od 30 ari, koji je namenjen za slobodno puštanje pasa.

134023_tasmajdan-1_hf.jpg

Završena rekonstrukcija


– U otvorenom delu parka, vlasnici će moći samo na povodcu da šetaju svoje pse, dok će u ograđenom prostroru oni moći slobodno da se kreću, trče i koriste rekvizite za igru namenjene psima. U korpama, koje će se prazniti svakodnevno, su kese za uklanjanje izmeta, a vodićemo računa o tome da tih kesa uvek bude dovoljno – objasnio je Terzin.

Načelnica Komunalne policije Gorjana Obrenović kazala je da će Komunalni policajci u početku samo upozoravati vlasnike pasa i obaveštavati ih o tome da pas u parku mora biti na povodcu.

– Naš zadatak je da naučimo građane da njihovi ljubimci slobodno mogu da se kreću jedino u prostoru namenjenom za te svrhe, dok u delu parka gde ima dece i starijih ljudi moraju staviti povodac svom psu – istakla je ona.

Jedan deo Tašmajdanskog parka namenjen je turistima, gde će se na dva informativna punkta deliti brošure i sve potrebne informacije o Beogradu.

Inicijativa za obnovu centralnog gradskog parka pokrenuta je tokom razgovora između predstavnika Vlade Republike Azerbejdžana i grada Beograda. Vlada Republike Azerbejdžana praktikuje da prijateljskim zemljama poklanja sredstva za obnovu parkova, a takve donacije ulepšale su do sada Bukurešt, Istanbul i druge velike gradove.
 
Top