Šta je novo?

Taksisti opet protestuju u Beogradu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Taksisti opet protestuju u Beogradu

31. januar 2011. | 09:13 | Izvor: Tanjug

Beograd -- Oko 700 članova strukovnog udruženje taksi preduzetnika Beograd (SITAB) krenulo je u protestnu vožnju tražeći izmene Zakona o autotaksi prevozu.

azb3wi.jpg


Njihov cilj je da se jasno reguliše ko i pod kojim uslovima može da radi kao taksista, kao i da se reši problem "divljih taksista".

Prema rečima potrpedsednik SITAB-a Stevana Blagojevića učesnici protestne vožnje traže i uvođenje jedinstvene cene taksi prevoza, kao i odustajanje od predloga da na registarskim tablicama taksisti imaju oznake TX.

"Platili smo carinu i PDV da koristimo vozila i sada država želi da nam ta vozila obeleži",
rekao je on i dodao da nije tačna tvrdnja MUP-a Srbije da će uvođenje oznaka TX suzbiti ilegalne taksi prevoznike.

Od gradske vlasti taksisti traže novu radnu grupu sa legitimnim predstavnicima taksi-preduzetnika, licence, ukidanje popusta, određivanje broja potrebnih taksista i lista čekanja za nove taksiste, izradu dovoljnog broja taksi stanica, kao i svakodnevni rad na suzbijanju "divljaka".

Blagojević kaže da tokom protesta saobraćaj neće biti blokiran, ali obećava radikalnije proteste ukoliko vlast ne odgovori na njihove zahteve.

"Ne želimo da blokiramo grad i zato smo odabrali široke ulice kojima možemo da se krećemo",
rekao je Blagojević i dodao da će taksiste tokom protesta pratiti pripadnici policije.

Nakon vožnje, taksisti će se parkirati ispred Skupštine grada, u dve trake na Bulevaru kralja Aleksandra i tu, do 15 sati, sačekati da ih primi gradonačelnik.

"Opet ćemo predati naše zahteve na pisarnici Skupštine i nadamo se da će nas ovoga puta gradonačelnik primiti"
, rekao je Blagojević, ističući da, ukoliko se to ne desi, protesti će u narednim mesecima biti još učestaliji.

Članovi SITAB-a, sa istim zahetvima, protestovali su 13. decembra, kada gradonačelnik Beograda Dragan Djilas nije želeo sa njima da razgovara, poručivši im da se blokiranjem grada ne mogu postizati neki zahtevi. Pored gradonačelnika, taksisti su svoje zahteve tada predali i Ministarstvu za infrastrukturu.


B92

 
Top