Šta je novo?

Taksisti odložili najavljeni protest

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.177
Taksisti odložili najavljeni protest

Štrajkački odbor Granskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" saopštio je danas da odlaže protestni skup, najavljen za 23. februar, zbog pokazanog razumevanja predstavnika Vlade Srbije za njihove dugogodišnje probleme.

vxdst4.jpg


Odluka o odlaganju protesta u većim gradovima Srbije, doneta je na današnjoj sednici Štrajkačkog odbora Granskog sindikata taksi vozeča i autoprevoznika "Nezavisnost", navedeno je u saopštenju.
Predsednik granskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" Svetislav Beljinac najavio je juče u izjavi Tanjugu da će u svim većim gradovima Srbije taksisti i autoprevoznici 23. februara stupiti u generalni štrajk, ukoliko do tada ne bude postignut dogovor sa gradskim vlastima.
Beljinac je rekao da predsetavnici tog sindikada svakodnevno pregovaraju sa nadležnima kako bi pronašli rešenje koje će zadovoljiti njihove potrebe i naglasio da neće odstupiti od zahteva da se obaveza uvođenja fiskalnih kasa odloži do januara 2013. godine.
Taksisti i autoprevoznici u Srbiji održali generalni štrajk 17. decembra prošle godine, kada su postpisali sporazum sa ministarima infrastrukture i trgovine i usluga Milutinom Mrkonjićem i Slobodanom Milosavljevićem, ali da do danas, kako je rekao, ni jedan od postavljenih šest zahteva nije ispunjen, podsetio je Beljinac.
Osim odlaganja fiskalizacije, taksisti su tada tražili i ukidanje takse na luksuz i plin prilikom registracije vozila, izmene pravilnika o vođenju putnih naloga, kao i utvrđivanje minimalne cene usluge taksi prevoza.
Zahtevi su se odnosili i na pojevtinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i autoprevoznike, uklanjanje "divljih" taksista i uvođenje članova sindikata "Nezavisnost" u radnu grupu za izradu pravilnika vezanih za Zakon o bezbednosti saobraćaja.
Beljinac je naglasio da se od Vlade Srbije zahteva primena postignutog dogovora.


Izvor:Tanjug
 
Poslednja izmena od urednika:
Top