Šta je novo?

Tabaković: Štednja prazna priča

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Tabaković: Štednja prazna priča

Izvor: Beta

Beograd -- U predlogu izmena zakona o vladi i ministarstvima nema "ni reči o stvarnoj štednji, poboljšanju privrede i povećanju zaposlenosti", kaže Jorgovanka Tabaković.


18654198194d7a24303fcf5860170826_640x360.jpg


"Dok vlada priča o štednji u svojim redovima, izlazi sa predlogom zakona na samo jednoj strani. U vladinom predlogu zakona nema efekata uštede, iako se smanjuje broj ministarstava", ocenila je funkcionerka Srpske napredne stranke.
Ona je podsetila da su naprednjaci u decembru podneli predlog zakona o budžetu, kao i da bi njegovim usvajanjem "broj funkcionera i šefova službi sa bruto platama preko 200.000 dinara bio smanjen za 170".

Jorgovanka Tabaković je ocenila da bi usvajanje izmena i dopuna zakona o vladi, koji je podneo SNS, značilo uštedu od četiri miliona evra.

Ona je upitala Republičku izbornu komisiju zašto nije dostavila izveštaj za "bivšeg ministra a sada poslanika" da li je podneo ostavke na funkcije koje je dobio na osnovu političkog uticaja, a nespojive su po zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije.

"Naši ministri su u isto vreme predsednici nekih državnih organa i uprava i sami bi sebe morali da kontrolišu
", kazala je Tabakovićeva, pominjući u tom kontekstu ministra za infrastrukturu i ministra ekonomije i regionalnog razvoja.
 
Top