Svjetlana Blagojević : Lažu da deca gladuju

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Svjetlana Blagojević : Lažu da deca gladuju

Izvor:
Novosti.rs

BANJALUKA - Medijski natpisi proteklih dana o zloupotrebi službenog položaja direktora Dečjeg doma „Rada Vranješević“ u Banjaluci Svjetlane Blagojević, izazvali su njenu burnu i žestoku reakciju. Podršku su joj pružili zaposleni u toj ustanovi i tako zajedno odbacili sve optužbe kako deca u Domu gladuju i kako je za lošu situaciju kriva upravo direktor Svjetlana Blagojević.

rs-deca_310x186.jpg

- Poslednjih godina smanjen je broj bolesne dece, potrebe za hospitalizacijom su sve ređe, jer deca svakodnevno unose potrebne količine vitamina i minerala u organizam. Ta činjenica demantuje medijske navode da su deca gladna, pa ću zbog klevete da se deci otima hrana i da im je potrebna zaštita od mene, tražiti zaštitu od nadležnih organa - kategorično tvrdi Blagojevićeva.

Ona je dodala da je po struci diplomirani pedagog i da već 16 godina radi sa decom, da je za to vreme mnogo puta bila i u ulozi majke deci u Domu.

Sve je izazvalo anonimno pismo grupe zaposlenih u ovoj instituciji koji su optužili Blagojevićevu da maltretira decu u Domu, kao i da je prodala veliki broj umetničkih slika koje su vlasništvo Doma „Rada Vranješević“.

- Broj umetničkih slika može se utvrditi prema zapisniku komisije koja je izvršila popis u decembru 2011. godine, a prema kojem Dom ima 154 slike. Ponosna sam na svoja dela i dela svih zaposlenih koji se nesebično daju deci koja žive u Domu, jer sam i danas hranitelj mladoj osobi koja nakon izlaska iz Doma pre dve godine nije imala gde da ode - istakla je Blagojevićeva.

Podsetimo, u medijima se pojavilo i svedočenje bivše šticenice Doma Tode Simić, koja je optužila direktora Blagojevićevu da se ponaša neprimerno prema deci u Domu i da ih maltretira, kao i da deca u Domu gladuju.

Natrag