Šta je novo?

Svilajnac: Panasonik ostaje u Svilajncu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Panasonik ostaje u Svilajncu
Izvor;
Novosti.rs


Panasonik ostaje u Svilajncu, proširiće proizvodnju i do kraja godine uposliti dodatnih 100 radnika.


Svilajnac_310x186.jpgSVILAJNAC - Panasonik ostaje u Svilajncu, proširiće proizvodnju i do kraja godine uposliti dodatnih 100 radnika, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika ove kompanije sa predsednikom poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanom Dinkićem i predsednicom opštine Svilajnac Goricom Dimčić Tasić.
Pregovore sa kompanijom Panasonik o dolasku u Srbiju započeo je 2008. godine Mlađan Dinkić, kao tadašnji ministar ekonomije, podseća se u saopštenju URS.


Dinkić je na sastanku kazao da Panasonik planira da u naredna dva meseca instalira najnoviju tehnološku liniju i do kraja ove godine uposli još 100 radnika, dok je predsednica opštine Svilajnac istakla da je budućnost i napredak Svilajnca neraskidivo vezan za Panasonik, a opština će učiniti sve da omogući uslove za dobro poslovanje.
Panasonik je, od 2008. godine, nakon razmatranja više lokacija u Srbiji, odlučio da svoju prvu proizvodnju smesti u Svilajnac, gde i trenutno posluje u iznajmljenim halama i proizvodi elemente LED rasvete i zapošljava oko 50 radnika. Panasonik planira da u ovoj godini izgradi sopstvenu halu i poveća broj zaposlenih.
 
Poslednja izmena od urednika:
Top