Svijet oko mene

Član
Učlanjen(a)
12.05.2010
Poruka
1
(Mračna i prljava prostorija. Nasred nje se nalazi velika električna stolica, umrljana zgrušanom krvlju. Na njoj sjedi voditelj u prljavom sivom odijelu, sa osmijehom ’’od uva do uva’’. U ruci drži šareni mirkofon na kome se nalazi slika jezivo nasmiješenog klovna. U pozadini se povremeno čuje okretanje nekog nepodmazanog točka, a i naziremo siluateu visoke žene koja bičuje mladića koji čuči. On povremeno ispušta krikove u stilu morske zvijezde Patrika iz serije ’’Sunđer Bob Kockalone’’)

VODITELJ: Dobrodošli, dragi gledaoci! Sprermite se da ispljunete koji novčić u čast rijaliti šoua koji pomjera sve znane i neznane granice, jednog jedinog, neponovljivog, najčuvenijeg, najpopularnijeg, ma sve naj brate, ’’Krv mi daj, daj, nisam budala znaaaaj...’’ Kao i uvijek, svjedočićete vjerno počinjenim rekonstrukcijama ubistava najvećih zločinaca. Bez milosti i srama! Ko će pobijediti? (U kadar ulijeće mladi, izbičevani momak koji liči na Čaka Norisa iz mlađih dana. Voditelj ga sapliće i viče: Give me five! Yes! Dečaka odvlače dva mišićava ćelavca.) Sajko, koji je krajnje neoriginalno ponavljao ubistva Džeka Brkoseka namašćenim kuhinjskim nožem (Mislim, kuhinjskim nožem! Čak je i Maca bio nešto originalniji sa svojim vražjim vilama) – pravedno je i izbačen. Snimak njegovog pogubljenja trulim paradajzom ćete, kada već spominjem tog jadnog gubitnika, moći gledati u devetnaest sati. Da sumiram (uvijek zaboravim onaj zgodni latinski izraz)... Firči je pokazao malo više uživljenosti (pod parolom – ’’mašta može svašta’’) sajekavši Miloševo uvo brijačem (on tvrdi da u pitanju nije samo brutalno krivično dijelo, već i umjetnički omaž Vicu Vegi...), pa će možda i opstati ako bude spavao u skeptičkoj jami, premda je žiri tvrdio da ’’Miloševi krici nisu bili na nivou prave agonije’’. Miloš na to odgovara:’’Degutantna muzika 70-tih koju je Firči pojačao do daske u trenutku moga čerečenja je razlog zbog koga sam bio gotovo srećan kada mi je odsjekao uvo!’’ Fiča se ipak ne da, tvrdeći da Miloševe reproduktivne organe čuve za finale, kao žrtvu velikom Gospodaru tame... U svojoj vječitoj želji da privuče pažnju, Gagi je pokušao da se ubije motornom testerom (!), naskačući na nju u stilu samog Ajanta. Nažalost, nije uspio, ali se ne predaje, najavljujući nove pokušaje leskovačkom ljutom paprikom.
Daaa. A sada je vrijeme da vidite zločin koji je počinio naš novi ukućanin Luka, veliki filmofil, kolekcionar salveta i šampion mica. Uvjeren je da će ga farmeri brzo prihvatiti, ušao je u kuću (tako barem on tvrdi) bez plana i taktike, a ubistva će mu biti potpuno prirodna i spontana.Svoje krvave poduhvate izvodi uz guslarsku muziku, a, prema njegovom velikom iskustvu, zatvorenici najbrže izdišu uz pjesme Đorđija Đoko Koprivice, mada i ’’Insomnija’’ ima sličan efekat... Zaspe zauvijek.
(U pozadini počinje da svira pjesma ’’Pitala sam popa’’, čuve se uzvik ’’Ihaaa!’’, zavjesa pada)

Natrag