Svi protiv cigareta

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Svi protiv cigareta

Sve više zemalja preduzima radikalne mere protiv pušenja.

Više evropskih zemalja je odobrilo upotrebu strašnih slika na paklicama cigareta. Belgija, Velika Britanija, Finska i Litvanija uveliko primenjuju tu meru odvraćanja a uskoro će se fotografije i upozorenja pojaviti i na cigaretama u Francuskoj.

"Da bismo stali na put pušenju raspolažemo čitavim arsenalom mera", izjavio je francuski predsednik Nicolas Sarkozy i istakao da će na prvom mestu biti poskupljenje cigareta i uvođenje vizuelnih upozorenja koja umanjuju pozitivnu sliku cigarete.

Na paklicama cigareta drugih zemanja Evrope već se nalaze fotografije otvorenih rana izazvanih tumorom koji se razvio zbog pušenja, bezubih usta ili prerano rođene bebe u inkubatoru. Istraživanja su pokazala da su vizuelna upozorenja veoma efikasna u borbi protiv pušenja.

Otavite i vi pušenje uz pomoć IQS metode

Izvor: IQS Srbija

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
nije istina da duvan ubija. to je velika zabluda u narodu. naime , ubijaju hemikalije koje idu sa duvanom tako da dobijamo razlicite arome tj kvalitete cigareta. e sad , mene interesuje kako niko da krene sa kontrolom tih supstanci tj hemikalija. stariji pusaci pamte 57-cu, sarajevsku drinu ... i jos par marki koje nisu smrdele dok gore.
pusenje je slobodan izbor svakog pojedinca. e kad bi drzava stala iza pusaca i sprovela bolju kontrolu a ne da li ce pdv biti placen da bi neki ministar ( inace koji radi na par mesta ) imao da primi platu od par stotina dinara .... ???
moj cukun deda je ziveo 102 godine a pusio je obican seljacki duvan.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Stvar izbora.
Ali, otkad sam prestala da pušim (pre 16 godina), trudim se da se sklanjam iz društva pušača jer mi zaista smeta.
Samo kažem svima, ako sam ja mogla da ostavim, a pušila sam oko dve kutije dnevno, može svako, samo ako želi.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ja sam probao da prestanem pre par godina ali nisam uspeo :(
Mislim da je glavna greška što nisam izabrao pravi period za to, raznorazni problemi pojačani jednom specifičnom nervozom su uticali da se ne izborim.

S obzirom da mi cigarete sve više smetaju ovih dana skupljam volju da se još jednom okušam :)

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Ja sam probao da prestanem pre par godina ali nisam uspeo :(
Mislim da je glavna greška što nisam izabrao pravi period za to, raznorazni problemi pojačani jednom specifičnom nervozom su uticali da se ne izborim.

S obzirom da mi cigarete sve više smetaju ovih dana skupljam volju da se još jednom okušam :)

Ma volja je najbitnija,ja sam pušio 3 kutije dnevno,možeš zamisliti da sam ih odjednom ostavio.Bilo frke,nekih kriza,ali najbitnije ti je da zezneš mozak u momentu kad ti se traži cigareta.Uzmi bombonu,žvaku,neku grickalicu,bilo šta,jer nije problem u čoveku/ženi već u glavi.

Kao što rekoh,bitno je zeznuti mozak u momentu.16 god. je prošlo od kada sam ostavio cigarete.Budi čvrst u odluci i uspećeš 100%.

Natrag