Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Svetska Politička ekonomija i kriza bez filosofiranja;

  • Začetnik teme matko3
  • Datum pokretanja
M

matko3

Član
Šta sam napisao pre više od 3 godine:

Svetska Politička ekonomija bez filosofiranja...
2009-08-22 10:01:


Senzacionalno otkriće.

Citat: "Globalna ekonomija se izgleda oporavlja od duboke krize, ali će oporavak najverovatnije biti spor i uz rizike, izjavio je danas predsednik američke Uprave federalnih rezervi Ben Bernanki "


Uzeo sam samo ovaj citat ovog čoveka, gde se da lako videti i konstatovati mnogo toga, a u veze te iste Globalne-Ekonomsle krize.

Da se razumemo, meni je trebalo samo 24h od momenta kad sam čuo vest o krahu nekih bezi u USA-da tada posumnjam u priče o globalnoj ekonomskoj krizi.
Svakim danom kako su tekle te priče, objašnjenja, a pogotovu brzina te krize koja se brzinom munje manifestovala od Volt Strita do Obale Slonovače, pa sve do poslednjeg Afričkog sela koji živi van civilisacijskih tokova-moja sumnja da se uopšte ta kriza desila bila je sve veća i veća.
Tu njihovu laž sam svakako upotpunio istom onom brzinom, koliko je toj krizi bilo potrebno vremena da informativno obidje ceo svet.

Dakle, nisu potrebne nikakve van ljudske i mnogoUmne sposobnosti, već samo moralne, da čovek skapira, shvati, da se u svetu nije desila nikakva "Ekonomska kriza", već naprotiv desilo se svetski ekonomski Bum Cena, Bum ponude, Bum potrošnje itd.

Dobro, pitaće neko šta se desilo, ako se nije desila Ekonomska kriza !?
Desilo se nešto drugo, ceo svet manje više je postao rob: velikih GLOBALNIH laži, velikih obmana, velikih manipulacija, u kojima su vinovnici naravno vlasnici krupnog kapitala, globalnih informacionih i medijskih kuća.
Da bi se te sve manipulacije i laži distribuirale, za to je potrebno da tvorci istih budu Moralne, karakterne nakaze, kojih je danas više no u doba hladnog rata.

Šta hoću da kažem, svetski moćnici, vladari koji više ne sede u senci, no na najvećem "Globalnom suncu" otvoreno se igraju za milijardama ljudi, plasirajući im samo vesti i informacije koje samo njima koriste, a te iste informacije su najbolje kad mogu da zbune i slude milione stanovnika ove planete.

Na kraju da poentiram temu posta, da ne otkivam baš sve tajne velikih majstora i vladara svetom...tvrdim, da se onomad nije desila nikakva " Ekonomska kriza" , jer kapitala i svih dobara nije bilo u svetu preko noći manje, no što ga je bilo danas i što ga je bilo dan posle objave ekonomske krize.
Ceo svet, a pogototovu nas, uhvatilo je nešto drugo, nešto mnogo gore od ekonomske krize, a to je velika moralna, karakterna, mentalna hipokrizija čovečanstva...gde su glavni simptomi: halapljivost, beskrupilosznost i pomama za profitom koji se ne ostvaruje sposobnošću, no čistim prevarama i otimačinama. Kriza uopšte nije moguća bez gore opisanih prideva.

P.S. Tvorci izmišljenje svetske ekonomske krize, hoće da nam kažu, da danas u eri nevidjenog uspona i komjuterizaciji planete, ljudi manje znaju da računaju koliko je 2 I 2, pa zato valjda i ulaze u gubitke, u krizu ?
Kako što se zna, nije danas problem u znanju, no u tome što se danas više krade, otima i laže, no za vreme Huna, Varvara i komunista zajedno.
Danas u svetu , a pogotovu kod nas, lakše je objasniti da je 2 + 2= 126 , no da je rezultat 4. Dakle, kako se da videti imamo i krizu u rezultatima
 
Top