Sve više mladih se okreće na neki žanr muzike, a to je Turbo folk. Zašto?

Član
Učlanjen(a)
27.02.2011
Poruka
1
Poruka je da trebamo čuvati Rock 'N' Rool i njegovati ga. Naša rock scena nekako, kao da slabi, a dok recimo narodnjačka raste...Mlade treba usmjeravati da slušaju pravu muziku, a to je R'N'R ;)

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
svako svoju muziku, sve zavisi sta zavolis. ja sam jedini u drustvu koji slusam samo Goa Trance i nista osim toga, sve ostalo mi je sranje, ali isto tako postujem tudju pa bila to opera ili nesto drugo. Isto tako je i za mene sve glupost osim Goe ali je tako i nekom drugom glupost Goa, a ja postujem svacija misljenja. Muzika se zavoli od malena i najvise se slusa ono sto i samo drustvo slusa. Danas omladina najvise slusa House iz razloga sto se ta muzika pusta u diskotekama i popularna je u citavom svijetu, jednostavno, lagana, dobra za plesanja... Svak svoje ;)

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Činjenica je, da su devedeste donele sve i svašta...Ekonomska kriza, nedostatak zabave i nedostatak mnogo toga, otvorilo je vrata mnogim nevrednostima. Sve ono što ne valja, lako je došlo na površinu i na neki način, indirektno je nametnuto širokim narodnim masama, koja je to i prihvatila, a u želji da se ili malo opusti ili zaboravi na lošu svakodnevnicu.

Međutim, niko nikoga nije terao da sluša ''rock'' ili ''turbo folk''...Svako se pronašao tamo gde mu odgovara. Muzika se ne nameće i ne uči da se sluša, ona se oseća, a na osnovu tog osećaja mi sami biramo pravac muzike u kojem nam je najprijatnije.
Lično, ne slušam turbo-folk, prosto tu muziku ne razumem, ali nemam ništa protiv onih koji je slušaju...To je stvar ličnog izbora...

Ako naša rock scena slabi, a ''narodnjačka'' kako ti kažeš raste, ne znači, da se ''narodnjačka'' sama po sebi nameće, već da je rock scena jako loša...Muzika koja se lansira u medije treba da bude prihvaćena na prvo slušanje, da bude pevljiva, da bude hit...Ja odavno nisam čula neki dobar rock hit, koji je prihvatila široka narodna masa...Problem je u onima koji muziku prezentuju, a ne u onima koji je prihvataju...To je moje lično mišljenje...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Lično, ne slušam turbo-folk, prosto tu muziku ne razumem, ali nemam ništa protiv onih koji je slušaju...To je stvar ličnog izbora...

Ja baš imam protiv yes3
To je logika kao kod oblačenja. Da li muzika čini čoveka.... :roll:
Samo, značajno je šta danas uopšte predstavlja turbo folk, da li je svaki oblik narodne muzike postao turbo folk :dntknw:

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ja baš imam protiv yes3
To je logika kao kod oblačenja. Da li muzika čini čoveka.... :roll:
Samo, značajno je šta danas uopšte predstavlja turbo folk, da li je svaki oblik narodne muzike postao turbo folk :dntknw:

Sad si me nasmejao:D
Postoje predrasude i kada je muzika u pitanju, ali to ipak nije tema...;)

Najžalosnije je u celoj priči, što ljudi ne prave razliku između turbo folka i prave narodne muzike...Kada nekog pitaš, koju muziku sluša, retko ko će odgovoriti, da sluša turbo folk, već narodnu muziku...

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
turbo folk prelazi u elektronski zanr, nema vise harmonike, tambure i sta ti ja znam, sad je postalo kao trance muzika, basovi, brzi ritam, elektronski vokali itd. I to je jedan od razloga, sto se ljudi mijenjaju, vec sam naveo da se danas najvise slusa elektronska, a sam turbo folk tezi ka tome

27522_121890131179154_3460_n.jpg

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Sad si me nasmejao:D
Postoje predrasude i kada je muzika u pitanju, ali to ipak nije tema...;)

Najžalosnije je u celoj priči, što ljudi ne prave razliku između turbo folka i prave narodne muzike...Kada nekog pitaš, koju muziku sluša, retko ko će odgovoriti, da sluša turbo folk, već narodnu muziku...

Hehehe, nije tema ali nije da nema veze. Neko mlad se ne odlučuje šta će da sluša samo u skladu sa tim - šta oseća i šta mu odgovara več u vezi sa tim kako celokupan utisak slušanje jedne muzike utiče na neku stariju osobu, ona je ona kul i prihvatljiva odlučićče se za "tu" vrstu muzike yes4
Nije mi neko odbojan zato što na prvom mestu sluša Polumentu ili nekog drugog saborca ali to se u 100% slučajeva ne mogu družiti sa takvim fanovima iz nekih sa sasvim drugih razloga :dntknw: Jednostavno se uklapa...svo to nepoklapanje, počev od muzike :D
Pa jeste, ne pravi se razlika mada ne znam koliko je uopšte bitno dati pravi naziv podžanru. Takođe turbo folk je prevaziđen naziv. Od kada su se pojavile Zvezde Granda, preciznije je - urbani folk yes3

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ne kontam zašto. :dntknw:
Može da ti se sviđa ili ne ali poštuj tuđe mišljenje ukoliko želiš da drugi poštuju tvoje. :yea: Vrlo je moguće da baš zato niko i ne poštuje Rock 'n' Roll.

O tome se i radi, nije sve "stvar ukusa". Zbog čega bih poštovao nešto što je jednostavno odvratno, što čim vidim na TV-u promenim kanal. To sa Rock n′ Rollom nema veze, već sa pitanjem ličnog integriteta. Mala kurtoazije može da prođe ali ne i foliranje ;)
Rock n′ Roll je način razmišljanja i način života polazeći od etimološkog značenja reči, pa se tako i treba ponašati, ako si rocker yes3

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.820
O tome se i radi, nije sve "stvar ukusa". Zbog čega bih poštovao nešto što je jednostavno odvratno, što čim vidim na TV-u promenim kanal.

Vidiš, isto to rade i svi oni koji ne "gotive" Rock'n'Roll.

Rock n′ Roll je način razmišljanja i način života

Za nekoga je to Mile Kitić.

Moraš poštovati tuđe mišljenje. Niko ti ne brani da ti se to što čuješ ne sviđa ali to nije razlog da ne poštuješ onoga ko to sluša. :yea:

Natrag