Šta je novo?

Sve tajne elitne prostitucije

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.043
"Vesti" istražuju: Preko rijalitija do kreveta

Nekoliko istraga takozvane elitne, odnosno estradne prostitucije, privode se kraju. Kako saznaju "Vesti", tužilaštvo i policija privode kraju slučajeve prostitucije u kojima su za pružanje seksualne usluge za novac osumnjičene devojke poznate u javnosti kao starlete, pevačice ili manekenke.

1_zps3e8c4cbd.jpg

Tajne elitne (estradne) prostitucije

Nedavno je pažnju javnosti na ovaj problem skrenuo slučaj Tijane Đuričić, takozvane silikonske kraljice, koja je prema pisanju medija prekršajno kažnjena zbog bavljenja prostitucijom. Ona je osuđena na osnovu izjave muškarca koji je tvrdio da joj je platio seksualne usluge.

- Došli smo do podataka kako je to vrlo raširena pojava na estradi. Seks se ne naplaćuje za pola sata ili sat, već po odnosu. Za devojke koje se često pojavljuju u javnosti cena je obično 250 evra, ali ona varira. Te devojke poznate u javnosti po eksplicitnim fotografijama po magazinima ili učešću u rijaliti programima. Zanimljivo je da su obično prvo počele da se bave prostitucijom, a onda pojavljuju u javnosti, jer se time diže cena. Pravilo koje važi je da što se više pojave u javnosti, u rijalitima ili muškim magazinima, to je cena viša - dodaje izvor "Vesti" iz istrage.

U estradnu prostituciju uključene su pojedine pevačice, manekenke i starlete. Bitno je samo da se pojavljuju u javnosti.

- Imaju makroe koji im nabavljaju mušterije. Njih pritiskaju da im nađu što više klijenata, pošto im treba puno novca za estetske operacije i estradni stil života - objašnjava naš izvor.

Glavna za prostituciju na estradi je jedna starleta, koja se poslednjih godina manje pojavljuje u javnosti.

- Ova "kraljica" prostitucije na estradi podvodi mlade devojke i razgranala je posao. Vodi ih često u arapske zemlje, gde za velike pare pružaju seksualne usluge. Često telefonom ugovara posao i u ponudi je bukvalno sve. Među njima je i jedna veoma poznata pevačica, za koju smo saznali prateći narko-dilere, sa kojima za novac ima seks. I jedna bivša misica, poznata od pre deset, petnaest godina, bavi se prostitucijom - dodaje izvor "Vesti" iz tužilaštva.

Nove devojke makroi vrbuju na jednostavan način.

- Menadžeri ili makroi odu u izlazak sa njima, zabavljaju se i onda tako zagrejani, kao slučajno kroz priču pitaju da li bi za novac pružale seksualne usluge, za šta mogu dobiti 200-300 evra. Bili bi iznenađeni koliki broj njih na to pristaje bez razmišljanja - dodaje izvor "Vesti" iz tužilaštva.

Skupi pokloni i političari

Bez obzira što je uobičajeno mišljenje da se prostitucijom bave samo devojke u usponu, podaci policije i tužilaštva pokazuju da se time bave i dame u četvrtoj ili petoj deceniji života.
- Jedna modna kreatorka na primer, s vremena na vreme provodi vikende sa moćnicima spremnim da to plate skupim poklonima i uslugama. Ne radi se o klasičnoj prostituciji, već o provodu vikendom za koje se očekuju naravno skupi pokloni. Klijenti su uticajne osobe iz vlasti, a sastanci nisu u Srbiji, već u evropskim gradovima. Sve se radi diskretno i po preporuci, a ovu kreatorku je u nekoliko navrata preporučivao vrlo bitnim osobama iz srpske vlasti predsednik jednog fudbalskog kluba - saznaju reporteri "Vesti".

Već pomenuta "kraljica" estradne prostitucije je otkrivena dok je bila u vezi sa jednim beogradskim kriminalcem.

- Njega smo u to vreme prisluškivali zbog raznih krivičnih dela. On se hvalio svojim prijateljima kako je u šemi sa ovom starletom, a kada mu nisu poverovali, pozvao je telefonom. Rekao joj je da želi uskoro da se vide, da mu nedostaje, a onda je detaljno počeo da opisuje šta su sve radili i šta bi voleli da rade u seksu kad se vide. To su sve slušali njegovi prijatelji - otkriva izvor "Vesti".

Veliki broj informacija o prostituciji u Beogradu, ko se od poznatih bavi ovim poslom i ko koristi njihove usluge, policija je došla preko jedne devojke koja je u javnosti jedino poznato po tome što se slikala gola za muški magazin. Prilikom racije u hotelu u kom je "radila", privedena je zbog prostitucije i policiji ispričala sve. S kim je bila, ko se time bavi i ko su klijenti. Dugo vremena bila je jedan od glavnih izvora informacija o prostituciji u glavnom gradu Srbije.

Seksi fotke na tabletima

Makroi ovih "zvezdica", kako je pokazala dosadašnja istraga, klijente nalaze po preporuci, a svoje devojke reklamiraju fotografijama koje nose na tabletima.
- To su ponekad i menadžeri tih estradnih zvezda. Na tabletima imaju njihove fotografije koje pokazuju eventualnim klijentima, kako bi ih preporučili - saznaju "Vesti".

Izvor: Vestionline
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.043
Mlade lepotice i devojke sa estrade naplaćuju seks 300 evra

Sve tajne elitne prostitucije

Hapšenje starlete Tijane Đuričić potvrdilo je stare priče da u svetu poznatih i na estradi ima takozvane elitne prostitucije.

1_zps7375bf97.jpg


U policiji kažu da su zbog organizovanja i bavljenja elitnom prostitucijom evidentirane mnogobrojne javne ličnosti, ali inspektori napominju i da je znatan broj onih anonimnih koje za samo sat vremena “druženja” naplaćuju i do 300 evra.

- Obično su prva asocijacija na elitnu prostituciju ličnosti iz javnog života, a njihovi klijenti biznismeni, stranci i ostali moćnici. U praksi, policija se sve češće suočava i sa elitnim prostitutkama koje su anonimne devojke - objasnila je za “Blic” Dragana Starčević, inspektorka Odeljenja za javni red i mir PU Beograd.


Jedan od zanimljivijih slučajeva bila je priča dvojice studenata koji su skupili pare da iznajme BMW i “poznatu” prostitutku. Kako priča naš izvor iz policije, oni su prijavili da su jednoj poznatoj ličnosti platili za seksualne usluge, a osim što ih je to debelo koštalo, prethodno su iz rentakara iznajmili najnoviji BMW u kom su je vozili po gradu.

Lanci elitne prostitucije funkcionišu u strogoj tajnosti, a za kontakt sa devojkama neophodna je preporuka.

- Elitnu prostituciju karakteriše to što funkcioniše u zatvorenim krugovima. Devojke koje se odaju tom tipu prostitucije se ne oglašavaju javno i do njih se ne može doći bez preporuke. Upravo zbog toga, policija ima poteškoća da reaguje, odnosno dokaže prostituciju, čak i kada poseduje određena saznanja - navela je Starčevićeva.

Elitne prostitutke usluge naplaćuju po satu od 100 do 200 evra, za razliku od uličnih koje iste usluge pružaju i za hiljadu dinara. U zavisnosti od želje klijenta, celovečernju zabavu mogu naplatiti i po nekoliko hiljada evra ili usluge zameniti egzotičnim putovanjima ili šopinzima.

- Radi se uglavnom o mladim devojkama atraktivnog izgleda. Posećuju mesta za koja unapred znaju da im mogu obezbediti kontakt sa proverenom, a nadasve bogatom klijentelom. Prisustvo posrednika je neophodno, jer se te devojke ne upuštaju u odnose bez preporuke - navodi Starčevićeva.

Pored prestižnih klubova, kao rasadnici elitnih prostitutki često se spominju i modne agencije. Inspektorka Starčević kaže da je bilo takvih slučajeva, ali i da policija obavezno provereva sve registrovane agencije iz sveta modelinga.

- Svaku pojedinačnu prijavu ili sumnju proveravamo. Razmotavanje lanaca prostitucije često zahteva višemesečni operativni rad, kako bi se prikupili dokazi i procesuirali organizatori. Najčešće se hapse organizotori prostitucije po stanovima i hotelima, čija se osnovna delatnost uglavnom skriva iza paravana salona za masažu - dodaje Starčevićeva.

2_zpsa1a1ec19.jpg

Tijana Đuričić

Prva uhvaćena

Starleta Tijana Đuričić, poznatija kao silikonska kraljica, pre nekoliko nedelja osuđena je pred prekršajnim sudom zbog bavljenja prostitucijom. Tijana je nakon informativnog razgovora u policiji upućena pred sudiju za prekršaje, koji joj je odredio novčanu kaznu od 40.000 dinara.

Letnja jahting prostitucija

3_zps031f6024.jpg


Tokom letnjih meseci, atmosfera iz poznatih prestoničkih klubova uglavnom se preseli na neku letnju destinaciju, pa žurke na jahtama postaju sezonsko leglo prostitucije. Klijentelu čine obično stranci, a devojke na ovakvim letovanjima mogu da zarade i po nekoliko hiljda evra. Devojke za “jahting prostituciju” obično avionom dolaze do tivatskog aerodroma, gde ih čekaju luksuzni automobili koji ih voze u marinu, gde se ukrcavaju na jahte. Jedan od scenarija jeste i da ih taksi doveze do marine gde u skladu sa prethodnim dogovorom stupaju u kontakt sa klijentom. Prošle jeseni policija je u Kotoru uhapsila Milevu Kilibardu (55) zbog sumnje da je organizovala lanac elitne prostitucije. Prema cenovniku koji je policija našla, sat seksa naplaćivali su 120 evra, dok je noć na jahti, u hotelu ili apartmanu koštala 300 eura. Prema toj tarifi, najjeftiniji je bio oralni seks - klijente je to zadovoljstvo koštalo 60 evra.
Devojke kao potrošna roba

Tokom 2013. policija je podnela 15 krivičnih prijava za organizovanje prostitucije, kao i 397 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog pružanja seksualnih usluga.
- Iako mahom svesno ulaze u te krugove, mnoge devojke ne shvataju da su potrošna roba. Pored bogatih klijenata naviknu na određeni stil života i odaju se porocima. Kada ostanu bez svega toga, postaju osobe sa margine, često zavisne od alkohola ili narkotika - ističe inspektorka Starčević.

Iz rijalitija u elitnu prostituciju

- Dogodilo nam se da smo u jednom salonu za masažu pronašli devojku za koju znamo da je ranije pružala seksualne usluge na ulici. Primetili smo da ima nove zube, garderobu i slikone u grudima. Na naše pitanje odakle joj sve to, odgovorila nam je da je bila u jednom rijalitiju i da se ponovila od honorara - priča naš izvor iz policije.

Izvor: Blic Online


 
Top