Survivor - Dušan: Sačekao me otkaz po povratku sa ostrva

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Survivor - Dušan: Sačekao me otkaz po povratku sa ostrva

Dušan Milisavljević, učesnik „Survivora“ iz Zvečana, zbog učešća u ovom rialitiju dobio je otkaz u srednjoj školi u kojoj je radio kao profesor, kao i oboljenje jetre sa kojim se donedavno borio. U razgovoru za „Blic“ Dušan otkriva ko zapravo vodi igru u „Survivoru“, te objašnjava kakve su ga nedaće snašle nakon što se vratio sa Filipina.

- Iz ove sadašnje perspektive, „Survivor“ je veliko životno iskustvo jer se oni uslovi u kojima smo se nalazili doživljavaju samo jednom u životu. Kako vreme prolazi, trudim se da zaboravim loše stvari i pamtim samo to kako sam dobio priliku da vidim Filipine, što inače ne bih mogao - započinje Dušan priču, te kaže kako zapravo samo takmičari koji su bili u „Survivoru“ mogu da shvate jedni druge i ono kroz šta su prošli.

- Ono tamo je za mene bilo mučenje, noću smo se smrzavali, danju preznojavali, pritisak i vlaga u vazduhu utiču na ponašanje, a bili smo i fizički iscrpljeni. Sada kada to ljudi gledaju deluje im kao da smo mi tamo brali ljubičice, a daleko je od toga - tvrdi Dule, koji je i pre polaska bio spreman na to da će se susresti sa ljudima različitih karaktera, te da pre odlaska nije razmišljao o taktiziranju, ali ga je iskustvo prvog dana na Filipinima potpuno osvestilo.

- Prošlogodišnji serijal nisam ni pratio, a prvog dana kada smo stigli na ostrvo borili smo se u blatu, ceo dan nismo jeli, smrzavali smo se, tu noć nisam spavao, trčao sam po plaži i radio sklekove i tada sam prelomio i shvatio sam igru. Shvatio sam da mozak mora da mi radi 24 sata dnevno, puno sam posmatrao ljude, a pošto sam inače svestrana osoba, sa svima sam mogao da nađem zajednički jezik. Išao sam na njihovu sujetu i svima govorio ono što su želeli da čuju. Pošto ne pokazujem puno emocije, nisu mogli da me provale - objašnjava Dule svoju taktiku i napominje da mu je mnogo pomoglo to što nije potcenio nijednog takmičara, a da su njega mnogi potcenili i da ih je to kasnije skupo koštalo.

Iako su ga mnogi takmičari okarakterisali kao ozbiljnog taktičara, Dule kaže da u „Survivoru“ nije postojala nijedna osoba koja sa nekim nije pravila tajne dogovore, te da su samo Njegoš, Nemanja i on imali petlju da to pričaju i pred kamerama.

- Kada sam došao u ujedinjenje, shvatio sam da je u drugom plemenu Teja glavna i odmah sutradan sam pričao s njom i dogovarao se o tome koga treba izbaciti. Od tog trenutka traje njena i moja šahovska partija jer je ona jedini takmičar na koga nisam mogao da utičem i trudim se da je nadmudrim - priznaje Dušan kome je ipak od svega što se dešavalo u „Survivoru“ najteže padala glad. Na ostrvu je izgubio 19 kilograma, što se loše odrazilo na njegovo zdravlje.
Međutim, po povratku kući sačekalo ga je još jedno neprijatno iznenađenje - uručen mu je otkaz u školi u kojoj je predavao.

- Radio sam u Srednjoj tehničkoj školi, gde sam predavao grafičku tehniku. Pre nego što sam otišao na Filipine, svi su bili upoznati s tim gde idem i koliko ću ostati, a kada je sniman moj profil za emisiju, o meni su govorile i kolege i direktor škole. Vratio sam se početkom septembra i odmah mi je uručen otkaz, koji je obrazložen time što sam došao nekoliko dana nakon početka školske godine. Ovde je prosveta korumpirana i u školama radi nestručan kadar, a da biste dobili posao morate debelo da platite - žali se Dušan kome je osim prekida radnog odnosa, smanjen radni staž i ukinuti svi doprinosi, što ga je dodatno iznenadilo.

Sebična trojka

- Kod Nikole, Njegoša i Nemanje mi se najmanje svidelo to što su bili sebični. Mali Aca je svaki dan brao kokos, koji bi oni zatim jeli ne deleći ga sa ostalima - kaže Dule, koji Njegošu zamera i to što se distancirao od Nemanje kada je shvatio da je ugrožen.

Luka je sjajan momak

Dušan se sada najviše druži sa Lukom i Nemanjom i smatra da je pogrešio što nije Luki poklonio imunitet na plemenskom savetu.

- Luka je zaslužio da uđe u ujedinjenje i krivo mi je što mu nisam dao ogrlicu za imunitet. To je razlog zašto sam i ja u ujedinjenje ušao isfrustriran - otkriva Dule.

Izvor: Blic

Natrag