Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Citala sam prelepu knjigu Ljubav u kojoj se spominje Semsa Tebrizi istorijska licnost on je bio dervis-zanima me da mi neko objasni vise o misticnom sufizmu ,,
sliči hrpi polupanog stakla,hrpa reči,ona stakla doduše imaju svetlucanje ali se ne mogu složiti te ničemu ne mogu služiti osim da se na njih mnoštvo izbode i povredi,prokrvari. kao i slučaj sa monasima,mogu biti kao parfem dobro zatvoren u boci čiji miris niko nikad u stvarnosti ne može da oseti u punoj meri. mnogo više vredi miris jednostavnosti polja. miris jevađelja među istinitima jedino miriši životom.Sve od Dželaludin Rumi-a pročitaj... Prosto je čovek van svih vremena, uključujući i ovo moderno... U meni se urezalo par njegovih mudrosti...
...Moja religija je Ljubav. Svako srce je moj hram...
...Tražio sam u crkvi, u haramu, u džamiji. Ali božansko sam našao srcem...
...Nemoj gledadi u prošlost- Niko ne zna kako je svet nastao. Ni nemoj se plašiti budućnosti zato što ništa ne traje večno. Ako se zadržavaš na pršlosti i budućnosti, propuštaš važnost sadašnjeg trenutka...
...Zašto kucaš na sva vrata? Pokucaj na vrata svog srca...
...Postoji glas koji ne koristi nikakvu reč. Slušaj...itd itd
sliči hrpi polupanog stakla,hrpa reči,ona stakla doduše imaju svetlucanje ali se ne mogu složiti te ničemu ne mogu služiti osim da se na njih mnoštvo izbode i povredi,prokrvari. kao i slučaj sa monasima,mogu biti kao parfem dobro zatvoren u boci čiji miris niko nikad u stvarnosti ne može da oseti u punoj meri. mnogo više vredi miris jednostavnosti polja. miris jevađelja među istinitima jedino miriši životom.
mnogo je sveta zagledano u fasade mesto u temelj hristovog učenja.imamo toliko samomučenika,koji čak sebe probadaju šilima kao u vreme proroka ilije. ilija je ove lažne mirisne ljude poklao na potoku kedronu. u vreme milosti savet je ,odbaci.
Sve od Dželaludin Rumi-a pročitaj... Prosto je čovek van svih vremena, uključujući i ovo moderno... U meni se urezalo par njegovih mudrosti...
...Moja religija je Ljubav. Svako srce je moj hram...
...Tražio sam u crkvi, u hramu, u džamiji. Ali božansko sam našao srcem...
...Nemoj gledati u prošlost- Niko ne zna kako je svet nastao. Ni nemoj se plašiti budućnosti zato što ništa ne traje večno. Ako se zadržavaš na pršlosti i budućnosti, propuštaš važnost sadašnjeg trenutka...
...Zašto kucaš na sva vrata? Pokucaj na vrata svog srca...
...Postoji glas koji ne koristi nikakvu reč. Slušaj...itd itd
pokajanje je sušta suprotnost tvom kajanju ali toga nema u ljudskoj mudrosti pomenutih mudraca. znaš li zašto su kurve nevernicima tooiko lepe,što meću- lepe na sebe toliko šminke ,ali su lepotice samo dok ne uzmu dušu posle ne,postaju ružne, razmazane šminke! misli o tome. i ne žaloasti svoje srce na prazno.žalost na korist jedino ima smisao i vrednost.postoje mudrosti pre Svetog pisma... nije poenta koja ih je doktrina prva napisala i ovencala se vencem od maslina... gledaj kroz formu...
sada se kajem sto sam u opste i napisao ista... glupost totalna