Šta je novo?

Stvari koje morate da znate o mračnoj strani interneta

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.570
Stvari koje morate da znate o mračnoj strani interneta
Iako mnogi to ne znaju postoji deo interneta koji je skriven od pogleda prosečnog korisnika i kome je veoma teško pristupiti. Zove se Deep Web i pretpostavlja se da je čak 500 puta veći od ''vidljivog'' interneta.

IZVOR: B92
45364326755d4364248763131270849_wide.jpg

Foto: Thinkstock
Deep Web je opasno, strašno, a ponekad i ilegalno mesto. Ako ne znate šta radite, ne bi trebalo da ga posećujete, a ako to ipak želite moraćete da preuzmete poseban pretraživač da biste mu pristupili. Ipak pre nego što se odlučite na taj korak pročitajte 5 stvari koje o Deep Webu morate da znate.

1. Prodaja bankovnih kartica

Atlantic Carding je lokacija na Deep Webu na kojoj se mogu kupiti informacije o tuđim kreditnim karticama, adresama i sličnim privatnim informacijama. Cene se kreću između 5 i 80 dolara. Što više platite bolje ćete informacije dobiti.

2. Krađa

Buttery Bootlegging je mesto na kojem možete naručiti od profesionalnog kleptomana da za vas ukrade željeni predmet. Jednostavno mu platite u Bitcoinsima i on, kada ukrade predmet, kao dokaz obavljenog posla objavi fotografiju predmeta koji ste naručili.

3. Naručivanje plaćenih ubica

Deep Web je mesto na kojem se na raznim lokacijama može naručiti plaćeni ubica. Posao se plaća u Bitcoinsima, a prosečan posao košta od 25.000 evra, dok gornja cena za bogate žrtve ne postoji. Naručilac i ubica ostaju anonimni, a žrtva ne može biti mlađa od 16 godina niti biti političar na vodećoj poziciji bez obzira o kojoj se zemlji radi.

4. Prodaja ilegalnog oružja

EA je stranica na kojoj je moguće kupiti oružje koje se dostavlja isključivo na području Europske unije. Ipak, ovim putem se ne može naručiti i municija.

5. Eksperimenti na ljudima

Lekari, studenti medicine i medicinsko osoblje rade grozne eksperimente na ljudima koji uključuju izgladnjivanje, zarazu bolestima, testove tolerancije na bol, sterilizacije... Žrtve su im uglavnom beskućnici koje drže u ćelijama u napuštenim skladištima i zgradama, piše toughcatalog.com.
 
Top